ACCES GRATUIT
Costul unei ore de munca a crescut cel mai mult in Romania si Bulgaria
In al doilea trimestru al anului 2011, costul unei ore de lucru in Romania a crescut cu 7,2%, procentul fiind depasit doar de Bulgaria, unde costul orar cu forta de munca a inregistrat o crestere de 12,4%, se arata intr-un raport Eurostat.
Articolul continuă mai jos
La polul opus, tarile in care aceste costuri au scazut, sunt Grecia (-3,7%), Irlanda (-3,5%) si Portugalia (-0,8%).
Costul orei de munca a crescut in Uniunea Europeana cu 3,4%, in intervalul aprilie-iunie, fata de perioada similara a anului precedent. Pentru zona euro cresterea a fost de 3,6%.
Romania se situeaza peste media europeana si in ceea ce priveste evolutia costurilor unei ore de munca in functie de sectorul de activitate, cresterile inregistrate fiind de 7,2% in industrie, 7,4% in servicii, iar in constructii de 5,4%. Comparativ, in Uniunea Europeana, costurile au crescut cu 4,3% in industrie, 3% in servicii si cu 2,8% in constructii.
Costurile unei ore de lucru au doua componente principale, mai precis salariile sau remuneratiile si costurile non-salariale. In Uniunea Europeana, in cel de-al doilea trimestru din anul 2011, costurile au crescut cu 3,2% pentru componenta salariala si cu 3,9% pentru componenta non-salariala, comparativ cu 1,9%, respectiv 3%, valorile inregistrate in perioada similara din 2010.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (1)