avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Livrare materiale de constructii in Austria
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Livrare materiale de constructii in Austria

Buna ziua! As dori cateva informatii daca este posibil sau sa ma indrumati catre cineva in masura sa-mi raspund privind urmatoarea intrebare: Am o societate de constructii care are in acest moment un contract de lucrari in Austria si partenerul mi-a solicitat daca este posibil sa incheiem un alt contract privind furnizarea de materiale. Sunt conditionat de vreo lege, sau am nevoie de vreo licenta pentru a face acest lucru? Exista taxe vamale pentru acest tip de export? Dupa cum stiti materialele sunt mult mai ieftine la noi si le-ar conveni asta. Trebuie sa fac o simulare privind preturile si nu stiu ce alte cheltuieli sa prevad si de care sunt pasibil. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 18:56, 7 Noiembrie 2015
Daca stiti cumva si de ce acte as avea nevoie la vama, va rog
Obligatiile de raportare ale furnizorului din Romania pentru livrarile intracomunitare:

sursa: Brosura ANAF Livrari intracomunitare si achizitii intracomunitare de bunuri [ link extern ]

– sa emita o factura (autofactura în cazul transferului) în care sa mentioneze codul de înregistrare în scopuri de TVA al cumparatorului (sau propriul cod de TVA din alt Stat Membru, în cazul transferului) si o mentiune referitoare la prevederile aplicabile relevante pentru scutire;

– sa raporteze operatiunea în rubrica aferenta livrarilor intracomunitare de bunuri scutite de TVA din decontul de TVA;

– sa înscrie operatiunea în Declaratia recapitulativa privind livrarile si achizitiile intracomunitare de bunuri. Aceasta declaratie se depune pentru fiecare trimestru calendaristic si trebuie sa cuprinda toate livrarile intracomunitare scutite efectuate în acel trimestru.

– in cazul livrarilor intracomunitare de mijloace de transport noi efectuate catre orice persoana sau produse accizabile livrate catre persoane impozabile sau persoane juridice neimpozabile, pentru care clientul nu a comunicat un cod valabil de TVA din alt Stat Membru, facturi fiscale se emite aplicand scutirea de TVA, în baza documentelor care atesta ca bunurile au fost transportate din Romania în alt Stat Membru. Aceste livrari intracomunitare nu se declara în Declaratia recapitulativa privind livrarile si achizitiile intracomunitare de bunuri.

Iin principiu, in interiorul UE nu se aplica taxe vamale asupra comertului intracomunitar (liberalizat).
Verificati conditiile pe link-ul:
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2015
legalmgm, utilizator
Multumesc foarte mult de raspuns. Am vazut pe site-ul pe care mi l-ati trimis [ link extern ] ?
De altfel exista vreo taxa in privinta preturilor de dumping? Dupa cum stiti materialele de constructii sunt mult mai ieftine la noi si as vrea sa fiu sigur in privinta tuturor aspectelor. Multumesc anticipat
In principiu, conform ideii de piata libera, vanzatorul stabileste singur si/sau prin negociere cu cumparatorul pretul marfii.

Dumpingul trebuie să fie delimitat de practicile simple ale vânzării la preţuri mici ca efect al costurilor reduse sau al productivităţii mai ridicată.
Criteriul de analiza nu este relaţia dintre preţul produsului exportat şi preţul acestuia de pe piaţa ţării importatoare ci relaţia dintre preţul produsului exportat şi valoarea lui normală.
Un produs este considerat a face obiectul unui dumping dacă preţul său de export în Uniunea Europeană este mai mic decât preţul comparabil, practicat în cadrul operaţiunilor comerciale normale, pentru produsul similar în ţara exportatoare.
Valoarea normală ce urmează să fie luată în calcul pentru a se determina dacă există dumping se bazează în mod uzual pe preţurile plătite sau care urmează să fie plătite, în cadrul operaţiunilor comerciale normale, de către cumpărătorii independenţi din ţara exportatoare.
In cazul în care exportatorul din ţara exportatoare nu produce sau nu vinde un produs similar, valoarea normală se poate stabili pe baza preţurilor altor producători sau comercianţi.

Măsurile antidumping (AD) aplicate de UE la importul unor produse originare din ţări terţe sunt reglementate de Regulamentul Consiliului nr. 1225/2009 din 30 noiembrie 2009 privind protecţia împotriva importurilor care fac obiectul unui dumping din partea ţărilor care nu sunt membre ale Comunităţii Europene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii in ue sorinapopescu sorinapopescu Buna ziua! As avea si eu o itrebare, sper ca ma puteti ajuta. Daca o fimra din RO platitor de TVA, preasteaza servicii de ex in Ungaria catre persoane ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 din 2010 ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog sa ma indrumati si pe mine in urmatoarele: Sunt societate de import-export in regim de lohn.( platitor de tva in Romania) achizitionez ... (vezi toată discuția)
Contestare declaratia 390 AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER stie cineva ce argumente as putea folosi pentru a justifica nedepunerea declaratiei 390 in termen (trimestru aferent iportului intracomunitar) conform art. 219 ... (vezi toată discuția)