Oamenii petrec, in medie, 40 de ore din saptamana la serviciu. Daca ai un loc de munca care te solicita din punct de vedere fizic sau emotional este posibil ca, atunci cand ajungi acasa, sa te simti iritat sau obosit. De aceea, multe persoane aleg sa isi ia cateva clipe de ragaz sau sa se dedice activitatilor care le fac placere de indata ce "atributiile" de la serviciu s-au incheiat.
Newsletter avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Primești gratuit, zilnic, în căsuța ta de email, sinteza zilei avocatnet.ro cu cele mai importante noutăți, știri și analize de context.
De altfel, relaxarea este importanta pentru sanatate mai ales intr-o societate in care ritmul de lucru alert si grijile permanente ale oamenilor "de a face cat mai multe lucruri intr-un timp cat mai scurt", accentueaza nivelul de stres care slabeste sistemul imunitar si scade capacitatea de aparare a organismului. Acest lucru ne face mai vulnerabili la oboseala, infectii dar si depresie, tulburari de somn sau scaderea libidoului. Stresul poate fi responsabil si pentru probleme fizice precum dislipidemii sau afectiuni cardiovasculare.
In acest context, relaxarea dupa serviciu este importanta, asa ca, daca alegi sa faci lucruri placute, nu numai ca te poti destinde, dar iti si incarci bateriile pentru ziua urmatoare.
Cum te poti relaxa?
Exercitiile fizice
Exercitiile fizice sunt o modalitate foarte buna prin care iti recapeti energia dupa o zi obositoare la munca. Daca ai un job sedentar care te obliga sa stai asezat pe scaun ore intregi, este recomandat sa mergi pe jos sau sa faci jogging pentru a-ti misca picioarele cat mai mult posibil. Pe de alta parte, daca stai foarte mult in picioare la locul de munca, incearca sa faci o serie de exercitii mai usoare cum ar fi yoga sau stretching (exercitii de incalzire a unor grupe de muschi). Exercitiile de acest tip sunt indicate atat pentru relaxarea fizica, cat si pentru cea mentala. De asemenea, stretchingul reduce tensiunea si durerea musculara dupa efort, durerile menstruale, dar ajuta si la imbunatatirea performantelor fizice ale organismului.
Masajul
O persoana care are un job solicitant din punct de vedere fizic poate apela la tehnica masajului pentru a relaxa muschii incordati. Potrivit Centrului National pentru Medicina Alternativa si Complementara, masajul poate fi eficient pentru inlaturarea stresului si reducerea durerii musculare. Masajul este indicat si pentru persoanele care au un job stresant deoarece este util pentru calmarea mintii. O metoda eficienta de relaxare o constituie masajul scalpului. De asemenea, persoanele foarte active pot incerca sa isi maseze picioarele pentru a se simti mai bine. Cei care au locuri de munca solicitante din punct de vedere fizic pot apela la un masaj al tesutului adanc al pielii pentru a inlatura astfel orice durere.
Un somn bun
Ai plecat de la serviciu si tot ce vrei sa faci atunci cand ajungi acasa este sa dormi? Fa-ti aceasta placere. Un somn rapid de 30 de minute este benefic pentru a-ti recapata energia. De cele mai multe ori “un pui de somn” te ajuta sa fii activ si sa ai o dispozitie mai buna. Chiar si simplul fapt de a sta intins pe pat, fara sa adormi, te ajuta sa iti relaxezi corpul si mintea.
Bucura-te de activitatile preferate
Sa te bucuri de activitatile preferate este cea mai placuta forma de relaxare. Poti sa citesti o carte buna sau te poti retrage in camera ta ascultand muzica favorita in fundal. Cei care prefera sa se uite la televizor pot sa isi ia o ora sau doua pentru a viziona emisiunile preferate. De asemenea, plimbarile in aer liber, singur sau cu prietenii sunt si ele recomandate pentru a-ti pune ordine in ganduri. Oricum, fiecare persoana gaseste placere in diferite activitati, astfel ca lista ramane deschisa.
Tu cum te relaxezi dupa serviciu?
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Comentarii articol (8)