Numarul de abonati la telefonia fixa a crescut cu 3,6%, in prima jumatate a anului 2011. Astfel, dupa trei semestre consecutive de scadere, numarul total al abonatilor a depasit din nou pragul de 4 milioane, informeaza un comunicat de presa al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).
Newsletter avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Primești gratuit, zilnic, în căsuța ta de email, sinteza zilei avocatnet.ro cu cele mai importante noutăți, știri și analize de context.
Conform datelor raportate de cei 51 de furnizori activi pe piata cu amanuntul pentru prima jumatate a anului 2011, traficul si durata medie a unui apel au scazut, dar au crescut numarul de linii de acces (“posturi telefonice”) cu 4,1%, numarul de abonati (3,6%) si rata de penetrare a telefoniei fixe.
Pentru abonatii persoane fizice au fost instalate 3,82 milioane linii de acces la telefonia fixa, respectiv 1,07 milioane pentru abonatii persoane juridice.
Cat au vorbit romanii la telefon?
In medie, un roman a vorbit cate 3 minute si 2 secunde la fiecare apel initiat in primul semestru din 2011, inregistrandu-se o scadere a duratei medii a apelului de pe telefonul fix fata de cea de a doua jumatate a anului 2010, precizeaza ANCOM. Daca durata medie a unui apel generat prin intermediul retelelor proprii ale furnizorilor de telefonie fixa a crescut, ajungand la 3 minute si 15 secunde, durata medie a unui apel generat prin intermediul retelelor publice fixe ale altor persoane a scazut, ajungand la 40 de secunde. Totodata, traficul de voce mediu lunar a scazut, un roman vorbind in fiecare luna 1 ora si 50 de minute la telefonul fix, mai putin cu 13 minute fata de semestrul II al anului 2010.
Volumul de trafic prin retelele fixe de telefonie a scazut
ANCOM precizeaza ca a scazut volumul de trafic realizat de catre utilizatori prin intermediul retelelor publice fixe de telefonie, acesta ajungand la 3,2 miliarde minute. Astfel, traficul de voce in retelele fixe proprii a scazut cupana la aproximativ 1,9 miliarde de minute. De asemenea, traficul catre alte retele fixe a scazut si el pana la 575 milioane de minute, in timp ce traficul de voce catre retelele mobile a scazut pana la 562 milioane de minute.
In ceea ce priveste traficul de voce catre retelele internationale, s-a inregistrat o crestere de pana la 192 de milioane de minute. Volumul total de trafic de voce in retelele publice a fost realizat in proportie de 72% de catre persoane fizice si in proportie de 28% de persoane juridice.
ANCOM mentioneaza ca evolutia volumului total de trafic de voce, in functie de modalitatea de furnizare a serviciilor, a fost generat prin intermediul retelelor proprii (3,1 miliarde minute, in scadere fata de cea de a doua jumatate a anului 2010) in timp ce 64 de milioane de minute au reprezentat trafic generat prin intermediul retelelor publice fixe ale altor persoane - in crestere fata de semestrul II 2010.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa office@avocatnet.ro.
Evenimente online oferite abonaților avocatnet.ro premium complet
Comentarii articol (2)