Ana Maria Andronic (foto stanga), Senior Associate Biris Goran si unul dintre membrii fondatori VentureConnect, ne vorbeste despre obiectivele propuse pentru 2012. Desi antreprenoriatul, ca orice cuvat plurisilabic, este foarte serios, Ana Maria Andronic isi face timp pentru a gusta o gluma buna cu oamenii cu care lucreaza. Si asta pentru ca oamenii cu care nu poti rade, nu poti lucra.
1. Cui se adreseaza VentureConnect?
VentureConnect este un eveniment de pitching si educare a sistemului antreprenorial romanesc. In fiecare an, aducem 10-12 proiecte din zona de tehnologie, on-line si IT care isi prezinta in mod structurat planul de afaceri si asteptarile pe care le au de la business-ul lor in prezenta a peste 20 – 30 de investitori din Romania, Europa si Statele Unite.
Prin VentureConnect am creat contextul necesar atat obtinerii unei investitii seed – prin acordul incheiat impreuna cu GECAD de 50.000 EUR pentru fiecare eveniment VentureConnect din urmatorii trei ani – dar si a unei infuzii de capital de minimum 250.000 EUR.
2. Sunt pregatiti antreprenorii romani pentru sesiunea de pitching gandita de VentureConnect?
Cu siguranta. Romania este una dintre cele mai puternice piete din Europa pentru investitiile in tehnologie si comert, cu profesionisti apreciati la nivel international, precum si cu un raport cost-calitate foarte bun. Analizand evolutia sectorului IT&C din ultimii cinci ani, cu o crestere anuala mai mare de 20%, domeniul continua sa aiba un important potential de dezvolatare. Cu alte cuvinte, am inceput sa construim un mediu de afaceri prietenos si antrenant.
De la editie la editie, am gasit ca proiectele din ce in ce mai bine pregatite. Pentru intalnirea din noiembrie 2011, am avut peste 40 de proiecte venite din Romania, Croatia, Macedonia si Marea Britanie.
3. Odata alese proiectele, care este implicarea VentureConnect?
Cand am gandit proiectul, am incercat sa gasim cat mai multe variante de sprijin pentru tinerii antreprenori romani care au nevoie atat de oportunitati de finantare, dar si de o mai buna pregatire. Odata finalizata preselectia proiectelor, implicarea VentureConnect este si mai ampla. Antreprenorii selectati pentru sustinerea prezentarii au beneficiat de o sesiune training extrem de bine gandita impreuna cu Lucian Mindruta (Marketing Director Mediafax Group) si Dragos Roua (Antreprenor on-line).
Feedbaclk-ul primit a fost exceptional, ultima editie din 2011 fiind de departe cea mai apreciata intalnire. Tocmai de aceea, unul dintre obiectivele stabilete pentru 2012 este lansarea unui program de mentorat activ si nu numai.
4. Credeti ca va continua acest trend ascend al domeniului antreprenorial?
Absolut. Conform ANIS, sunt peste 11.000 companii active in sectorul IT&C. Din 2005 pana in prezent sau inregistrat mai mult de 15 fuziuni si achizitii majore de catre fondurile de investitii, indicand o tendinta de consolidare.
Si tind sa cred ca tinerii care isi doresc propria afacere vor fi si mai motivati in continuare. Si asta deoarece luna ianuarie 2012 poate fi numita luna antreprenoriatului romanesc: Summify.com este achizionat de Twitter, Brainient obtine o investitie de $ 1.8 milioane, iar UberVu incheie un parteneriat strategic cu Nielson.
Si va asigur ca acestea nu sunt singurele vesti bune in materie de investitii in proiecte antreprenoriale romanesti.
5. Ce va propuneti pentru 2012?
Anul acesta va fi unul extrem de dinamic pentru VentureConnect. Vom continua seria de intalniri din tara: Cluj si Timisoara, culminand cu evenimentul din Bucuresti. Editia din Bucuresti este programata pentru luna mai 2012, urmand ca in perioada urmatoare sa revenim cu toate detaliile referitoare la eveniment.
In afara de evenimentele de pitching, am gandit o serie de intalniri lunare dedicate dezvoltarii sectorului antreprenorial. Prima intalnire este programata pentru luna martie. Iar acestea nu sunt singurele demersuri pe care ni le propunem si vom reveni cu noi detalii in perioada imediat urmatoare.
www.ventureconnect.ro
Comentarii articol (2)