Ordinul MECTS nr. 3157/ 2012 - modificarea si completarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic din invatamantul preuniversitar in anul scolar 2012-2013
Ordinul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului nr. 3.157/ 2012 pentru modificarea si completarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic din invatamantul preuniversitar in anul scolar 2012-2013, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 5.560/2011, a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 87 din 3 februarie 2012.
Newsletter avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Primești gratuit, zilnic, în căsuța ta de email, sinteza zilei avocatnet.ro cu cele mai importante noutăți, știri și analize de context.
In baza prevederilor art. 252-255, 262 si 263 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul Hotararii Guvernului nr. 536/2011 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul educatiei, cercetarii, tineretului si sportului emite prezentul ordin.
Art. I. - Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic din invatamantul preuniversitar in anul scolar 2012-2013, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 5.560/2011, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 758 si 758 bis din 27 octombrie 2011, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza: 1. La articolul 35, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(2) Consiliul de administratie al unitatii de invatamant stabileste modalitati de ocupare si conditii specifice de ocupare a posturilor didactice/catedrelor/orelor vacante/rezervate, conform art. 254 alin. (5) din Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare. Inspectoratul scolar analizeaza, corecteaza in colaborare cu unitatile de invatamant si avizeaza oferta de posturi didactice/catedre vacante/rezervate, astfel incat sa fie asigurat numarul necesar de posturi didactice/catedre vacante corespunzatoare pentru solutionarea restrangerilor de activitate.” 2. La articolul 42, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 42. - (1) Cadrele didactice titulare care se incadreaza in prevederile art. 255 alin. (1)-(6) din Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, in perioada solutionarii restrangerilor de activitate, nu intra in restrangere de activitate decat la solicitarea sau cu acordul persoanelor in cauza.” 3. La articolul 46, alineatul (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(4) Daca restrangerea de activitate vizeaza doua sau mai multe persoane de aceeasi specialitate la nivelul unei unitati de invatamant, nefiind solutionata prin aplicarea prevederilor alin. (1)-(3), desemnarea cadrului didactic titular aflat in restrangere de activitate se poate face prin organizarea unui concurs sau prin evaluare obiectiva conform criteriilor din anexa nr. 2. In unitatile de invatamant in care se inregistreaza restrangeri de activitate la catedrele de «Informatica», de «Tehnologia informatiei si a comunicatiilor» sau de «Tehnologii asistate de calculator», iar cadrele didactice titulare pe aceste catedre indeplinesc conditiile de ocupare atat a catedrelor de «Tehnologii asistate de calculator», de «Tehnologia informatiei si a comunicatiilor», cat si de «Informatica», pentru stabilirea cadrelor didactice care intra in restrangere de activitate, evaluarea prin concurs sau punctaj, conform criteriilor din anexa nr. 2, se realizeaza global la nivelul tuturor catedrelor de «Informatica», «Tehnologia informatiei si a comunicatiilor» si «Tehnologii asistate de calculator», dupa aplicarea prevederilor alin. (1) si (2)”. 4. Articolul 62 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 62. - Cadrele didactice netitulare calificate, incadrate in invatamantul preuniversitar prin suplinire, in anul scolar 2011-2012, care au participat la concursul national unic de titularizare in ultimii 3 ani, anteriori intrarii in vigoare a Legii nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, care au obtinut cel putin nota 7 (sapte) si au ocupat un post didactic/o catedra devin titulare ale unitatii de invatamant respective, in conditiile in care postul didactic/catedra nu a fost ocupat/ocupata in etapa de solutionare a restrangerilor de activitate, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii generale:
a) se certifica viabilitatea postului/catedrei;
b) consiliul de administratie al unitatii de invatamant respective este de acord.”
5. Dupa articolul 165 se introduce un nou articol, articolul 1651, cu urmatorul cuprins:
„Art. 1651 -
(1) Cadrele didactice titulare ale sistemului national de invatamant care participa la etapele de mobilitate a personalului didactic: intregirea normei didactice de predare-invatare-evaluare pentru personalul didactic titular al sistemului national de invatamant in doua sau mai multe unitati de invatamant ori pe doua sau mai multe specializari, transferarea personalului didactic titular al sistemului national de invatamant disponibilizat prin restrangere de activitate sau prin restructurarea retelei scolare ori desfiintarea unor unitati de invatamant, repartizare pe perioada determinata de cel mult un an scolar pentru nesolutionarea restrangerii de activitate, completarea normei didactice, la nivelul inspectoratului scolar, pentru personalul didactic titular caruia nu i se poate constitui catedra la nivelul unitatii de invatamant ori in unitati de invatamant din aceeasi localitate sau la nivelul consortiului scolar, incadrare prin plata cu ora sau detasare, conform prezentei metodologii-cadru, isi pastreaza statutul de cadre didactice ale sistemului national de invatamant, in conformitate cu prevederile art. 252 alin. (1) si (2) din Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Cadrele didactice titularizate in baza art. 253 din Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt cadre didactice titulare la nivelul unitatilor de invatamant.
(3) Cadrele didactice care au dobandit definitivarea in invatamant si care ocupa, prin concurs organizat in baza prezentei metodologii-cadru, posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare pe perioada nedeterminata devin cadre titulare la nivelul unitatilor de invatamant, indiferent de statutul lor anterior.” 6. La anexa nr. 2 punctul IV, dupa subpunctul 1) se introduce un nou subpunct, subpunctul 11, cu urmatorul cuprins:
„11 Pentru invatatori/institutori din invatamantul primar/profesori pentru invatamantul primar se puncteaza activitatea metodica si stiintifica desfasurata pe parcursul a 2 ani scolari din ultimii 5 ani scolari incheiati, la alegerea cadrului didactic.”
Art. II. - Directia generala management, resurse umane si retea scolara din Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, inspectoratele scolare si unitatile de invatamant preuniversitar duc la indeplinire prevederile prezentului ordin.
Art. III . - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Ministrul educatiei, cercetarii, tineretului si sportului, Daniel Petru Funeriu
Bucuresti, 31 ianuarie 2012.
Nr. 3.157.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa office@avocatnet.ro.
Evenimente online oferite abonaților avocatnet.ro premium complet
Comentarii articol (0)