Ordinul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale nr. 2.858/2012, privind aprobarea Nomenclatorului general de functii didactice si de cercetare auxiliare din invatamantul superior, a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 95, din 7 februarie 2012.
In conformitate cu prevederile:
- art. 286 alin. (7) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare;
- Legii nr. 319/2003 privind Statutul personalului de cercetare-dezvoltare;
- Hotararii Guvernului nr. 575 bis/1992 cu privire la realizarea unor nomenclatoare unitare de interes general prevazute in conceptia generala a informatizarii in Romania, in baza prevederilor Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile ulterioare, in temeiul Hotararii Guvernului nr. 536/2011 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretulu i si Sportului, cu modificarile si completarile ulterioare, si al Hotararii Guvernului nr. 11/2009 privind organizarea si functio narea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul educatiei, cercetarii, tineretului si sportului si ministrul muncii, familiei si protectiei sociale emit prezentul ordin.
Art. 1. - Se aproba Nomenclatorul general de functii didactice si de cercetare auxiliare din invatamantul superior, precum si nivelul studiilor necesare pentru ocuparea acestor functii, conform anexei care face parte integranta din prezentul ordin.
Art. 2. - Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in colaborare cu Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, este autorizat ca, in functie de dinamica invatamantului si cercetarii, sa stabileasca si sa reglementeze noi functii didactice si de cercetare auxiliare.
Art. 3. - Functiile didactice si de cercetare auxiliare din nomenclatorul general prevazut la art. 1 sunt definite pe domenii, putand fi particularizate pe sectoare de activitate, unitati, subunitati etc. in functie de structura fiecarei institutii de invatamant superior.
Art. 4. - Pe langa nivelul studiilor prevazute in nomenclatorul general mentionat la art. 1, senatele universitare vor stabili criterii pentru ocuparea functiilor didactice si de cercetare auxiliare, in conformitate cu legislatia muncii in vigoare, cu specificul fiecarei functii si cu profilul institutiilor de invatamant superior.
Art. 5. -
(1) In institutiile de invatamant superior, personalul didactic si de cercetare auxiliar se incadreaza pe grade si trepte profesionale, in conformitate cu prevederile legale in vigoare privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice
(2) Pentru personalul angajat pe functii auxiliare care nu se regasesc in prezentul nomenclator, dar au fost reglementate prin alte acte normative, salarizarea ramane la nivelul actual pana la aplicarea valorilor corespunzatoare claselor de salarizare din Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile ulterioare.
Art. 6. - Institutiile de invatamant superior pot include in statele de functii didactice si de cercetare auxiliare si unele functii specifice altor domenii de activitate bugetara, prevazute in anexele la Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificarile ulterioare, care se dovedesc a fi necesare desfasurarii activitatii.
Art. 7. - Prevederile prezentului ordin intra in vigoare in termen de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Ministrul educatiei, cercetarii, tineretului si sportului, Daniel Petru Funeriu
Ministrul muncii, familiei si protectiei sociale, Sulfina Barbu
Comentarii articol (0)