Cum pentru week-end-ul acesta nu sunt avertizari meteorologice, iar vremea pare ca incepe sa fie mai blanda cu noi, ne-am gandit sa va vorbim putin despre evenimentele ce se desfasoara in tara si in Bucuresti, in caz ca nu mai doriti sa stati in casa.
Dupa un tur virtual al evenimentelor de week-end, am descoperit ca
in Brasov putem merge la
Festivalul Clatitelor, sa incercam clatitele gatite dupa retete traditionale sasesti, unice in Romania. Festivalul se desfasoara sambata si duminica si a devenit o traditie in Brasov, fiind organizat pentru a alunga spiritele rele dinaintea Postului Pastelui.
Tot
in Brasov, putem participa la
Maratonul Zapezii, ce are loc intre Rasnov si Poiana Brasov.
Un alt eveniment „culinar” este
Festivalul Pomana Porcului,
din Baile Balvanyos, Covasna. Organizatorii au pregatit nu doar concursuri gastronomice intre tarile participante (Ungaria, Slovacia, Germania, Croatia si Romania), ci si parade cu costume populare si concerte cu muzica traditionala.
Pentru ca zapada inca nu s-a topit, iar februarie este luna de iarna (sa nu uitam ca in traditia populara februarie este cunoscuta ca „faurar”sau „luna lupilor” – o luna foarte geroasa, cu viscole si geruri mari),
in judetul Alba sunt organizate „Serbarile Zapezii”, aflate la cea de-a saptea editie. Aici ne putem delecta cu vin fiert, focuri de tabara, concursuri, focuri de artificii, dar si concerte de muzica populara si usoara.
In Cluj, putem merge la competitia
„Clujul pedaleaza pe zapada”, care se desfasoara sambata, 18 februarie. Toti iubitorii mersului pe bicicleta pot participa la acest concurs, ce va avea plecarea din Padurea Faget, zona Pater, la ora 11.00.
Unde mergem in Capitala?
Daca sunteti din Bucuresti, atunci puteti incerca
Campania „Indragosteste-te de teatru", pusa la cale de Teatrul Evreiesc de Stat, ce isi propune sa apropie oamenii de farmecul, emotia si bucuria teatrului.
Inca din 14 februarie, s-a deschis pentru public
Targul Martisorului de Lux pregatit de Casa Artmark. Targul propune daruri speciale de Martisor - picturi si sculpturi miniaturale realizate de maestrii ai picturii romanesti si dureaza pana pe 22 februarie.
Incepand cu 2 ianuarie,
Fundatia Calea Victoriei propune o serie
ateliere si evenimente culturale tinerilor si adultilor interesati de domeniile umaniste, precum: Cinematografie si Teatru, Moda, Design interior, Dezvoltare personala, Filozofie si Retorica, Fotografie, etc.
Daca sunteti pasionati de sporturi de iarna sau pur si simplu vreti sa va miscati in aer liber, atunci puteti alege din multitudinea de
patinoare din Bucuresti.
Si, in sfarsit, avand in vedere ca se apropie Dragobetele – Sarbatoarea Dragostei la romani, va propunem
Bazarul de Dragobete,
Targusor Valentin vs. Dragobete – sarbatoare pentru fete,
Dragobetele saruta fetele.
Comentarii articol (1)