Cand vom sti oare sa ne promovam talentele si valorile? Cand vom sti oare sa ne apreciem artistii inainte ca acestia sa plece peste hotare? Cand va sti presa centrala romaneasca sa puna talentele pe prima pagina, inainte ca sa o faca strainii?! Sa ne fie rusine. Avem atatea valori in tara asta si ne batem joc de ei, prin ignoranta si nepasare.
MADALINA IOANA LEFTER este din IASI,are 13 anisori,clasa a-VIII-a Colegiul Negruzzi,daca nu ma credeti intrati pe site-ul:
[ link extern ] .
"Cred foarte mult în steaua Mădălinei, cred că acest copil este excepţional, este un geniu muzical, aşa că românii şi România ar trebui să se preocupe mai mult de ea, să fie mai conştienţi de valoarea ei. Copilul acesta a bătut la multe uşi care i s-au închis în nas, s-a confruntat cu multă răutate şi invidie în propria ţară, a fost la multe festivaluri la care nu a fost recompensată cum merita. Fetiţa asta se ducea şi cânta cel mai bine din festival şi venea acasă cu menţiune, iar copii mult mai puţin competenţi urcau pe podium. Depinde cine era în juriu, Mădălina nu e un copil să meargă cu plicuri, sacoşe, sarsanale. La noi predomină corupţia, dar părinţii Mădălinei nu au ce să dea şi, chiar dacă ar avea, tot nu s-ar compromite, fiindcă au coloană vertebrală. Concursurile sunt tarate în proporţie de 99%, iar membrii unor jurii favorizează fără a ierarhiza corect. Dau la copilul de 9 nota 10, iar Mădălinei, care e de 10, îi dau mai puţin"Mi-am permis sa citez un roman consternat de lipsa de publicitate si comunicare in Romania in jurul acestui eveniment.Poate parea incredibil, poate parea ireal dar la noi in tara aceasta copila-fenomen a castigat tot ce se putea castiga. Italienii se ridica in picioare la fiecare prestatie a ei, iar romanii nostri … pauza ! Habar n-au de succesul ei din Italia ! Pacat ! Mare pacat ! Ne o va lua strainii , iar noi nici n-am scris vreodata in ziare despre ea [NR : dand cautare pe net am gasit foarte putine articole de presa , informatii disponibile mai ales in blogurile personale ] . Nu a invitat-o nicaieri pe la tv sa ne povesteasca despre experienta ei din Italia.In acest moment ea face saptamanal drumul dus-intors Italia-Romania, pentru repetitii, filmari si … concurs.Romanii ar trebui sa stie ca ea ne reprezinta acolo ! Ar trebui sa stie ca aceasta fetita, copil-minune ne spala imaginea mizerabila pe care ne-am creat-o in afara tarii !Ar trebui sa fie reportaje , transmisiuni in direct, stiri … ! […]Cand vom sti oare sa ne promovam talentele si valorile? Cand vom sti oare sa ne apreciem artistii inainte ca acestia sa plece peste hotare? Cand va sti presa centrala romaneasca sa puna talentele pe prima pagina, inainte ca sa o faca strainii?! Sa ne fie rusine. "De ce nu te-a descoprit/apreciat nimeni in Romania?!" Avem atatea valori in tara asta si ne batem joc de ei, prin ignoranta si nepasare. Partea si mai frumoasa este ca si aceasta fetita este, practic, intr-o competitie ! Se intrece saptamanal, incercand sa vada si sa castige locul I. In loc sa scriem despre aceasta voce-fenomen in fiecare saptamana, asa cum s-a intamplat cu Costel Busuioc, cand ne-a adus lacrimi de bucurie, castigand fiecare editie a concursului din Spania … noi ne facem ca ploua !Nu-i asa, dragi ziaristi din Romania ?Nu-i asa, dragi realizatori tv ? Dragi ziaristi,dragi realizatori tv va rugam scrie-ti de aceasta fetita-miracol si invitati-o la emisiunile dumneavoastra,este unica STELUTA a ROMANIEI,care a reprezentat tarisoara ei cu fala si mandrie peste hotare si a castigat premii,cupe si diplome pentru Romania.“Investim în muzică cu Mădălina de aproape 10 ani, de când a început să studieze, dar nu am avut niciun fel de ajutor din partea nimănui”, povesteşte Mihaela Lefter. “Trebuie să fii foarte sărac pentru a beneficia de o bursă în domeniul muzical”, explică femeia mărturisind că a cerut sprijin şi unor fundaţii care sprijină copiii talentaţi dar că nu s-au încadrat în cerinţele impuse. Aşa că soţii Lefter s-au bazat doar pe banii pe care tatăl Mădălinei îi aduce acasă ca să o ajute pe copila care memora şi reda la perfecţiune piesele pe care le auzea la radio şi televizor.“Am renunţat la tot pentru a mă ocupa de copil”, afirmă Mihaela Lefter. “Soţul meu munceşte de la 8 dimineaţa la 8 seara. Avem un mic stand într-un complex comercial”, mai spune aceasta povestind pe ce se duc banii. “Pianul costă 40 de lei ora, iar Mădălina merge la două şedinţe săptămânal. În plus, ia şi ore de canto săptămânal, pe lângă studiul individual”, îi descrie Mădălinei programul mama ei.
[ link extern ] /