SONDAJ Criza va reveni, dar nu va sta prea mult, cred economistii, scrie adevarul.ro.
Analistii economici si brokerii spun ca nu ar fi o surpriza ca economia sa scada in primul trimestru, fapt care ar insemna revenirea in recesiune. Economistii cred, insa, ca activitatile economice vor creste din nou incepand din al doilea trimestru. In Romania, recesiunea va reveni atat din cauza incetinirii economiei europene, cat si a conditiilor meteo nefavorabile de la inceputul anului.
Zf.ro: Facultatile produc pana la 3.500 de absolventi cu profil IT pe an. Ce trebuie sa facem ca sa-i dublam?
De pe bancile facultatilor locale ies anual 3.000 - 3.500 de absolventi cu profil IT, acestia fiind singurii tineri care nu au avut dificultati la angajare de la inceputul crizei pana in prezent. In sectorul IT inca se mai fac angajari in aceasta perioada, insa angajatorii gasesc destul de greu tineri care sa le acopere posturile vacate, in timp ce economia are nevoie ca de aer de joburi nou create.
Cat sa economisesti lunar ca sa ai suficienti bani la pensie, informeaza evz.ro.
Circa 70 de euro pusi lunar deoparte ca salariat va pot asigura la batranete o suma din care sa va puteti suplimenta veniturile din pensie, imbunatatindu-va astfel standardul de viata. Daca imbatranirea populatiei va inainta in acelasi ritm anii viitori, atunci romanii se afla in fata unei perspective sumbre.
Cresteri salariale si reducerea CAS. De unde scoate statul un miliard de euro, titreaza romanialibera.ro.
Cresterea salariilor bugetarilor si reducerea CAS, masuri care ar putea fi aplicate in anul electoral 2012, reprezinta totusi un efort bugetar al statului de un miliard de euro. De unde vor veni banii? Subiectul majorarii salariale si cel al reducerii CAS - domeniu in care angajatorii din Romania trebuie sa suporte unele din cele mai inalte cote de impozitare din Europa - au infierbantat din nou clasa politica.
Cresterea populatiei si incalzirea climatica ameninta resursele de apa potabila, scrie capital.ro.
Cresterea populatiei mondiale si incalzirea climatica, ce agraveaza inundatiile si secetele, prezinta o amenintare la adresa resurselor de apa dulce, in cazul in care nu se va face nimic pentru a imbunatati gestionarea acestora, avertizeaza cel de-al patrulea raport mondial al Natiunilor Unite pe aceasta tema, citat luni de AFP.
Dailybusiness.ro: De ce risca romanii amenzi de 400 milioane de euro?
Aproximativ sase din zece locuinte din Romania sunt asigurate printr-o polita obligatorie sau o asigurare facultativa care acopera si cele trei riscuri de baza - cutremur, inundatii si alunecari de teren.
Comentarii articol (0)