Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
FMI avertizează că lumea ar putea fi în curând în pragul unei recesiuni globale: Perspectiva s-a înrăutăţit semnificativFondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a redus din nou estimările privind creşterea economiei mondiale în 2022 şi 2023 și avertizează că
"perspectiva s-a înrăutăţit semnificativ după luna aprilie". "Lumea ar putea fi în curând în pragul unei recesiuni globale, la doar doi ani după ultima recesiune", susține economistul şef al FMI, Pierre-Olivier Gourinchas, potrivit Reuters.
FMI avertizează că riscurile care rezultă din inflaţia ridicată şi consecințele războiului din Ucraina încep să se materializeze şi, dacă nu sunt ţinute sub control, ar putea arunca economia mondială în recesiune.
Într-un update la raportul "World Economic Outlook", publicat marţi de instituţia financiară internaţională, Produsul Intern Brut mondial ar urma să înregistreze un avans de 3,2% în 2022, faţă de creştere de 3,6% prognozată în aprilie, mai scrie Reuters, citat de Agerpres.
Potrivit FMI, este posibil ca PIB-ul mondial să se fi contractat în al doilea trimestru, din cauza încetinirilor înregistrate în China şi Rusia.
Guvernul anunță că românii nu vor suferi din cauza deciziei UE de a reduce consumul de gazeConsumatorii români, întreprinderile mici şi mijlocii, serviciile sociale şi industria critică nu vor fi afectate de eventuale măsuri suplimentare pentru reducerea consumului de gaze naturale, a transmis, marți, Guvernulul României.
"România va avea asigurat necesarul pentru iarna 2022 - 2023. Rezervele de gaze ale ţării reprezintă 55%, adică peste nivelul obligatoriu de 46% prevăzut pentru 1 august 2022. Menţinând acest ritm accelerat putem ajunge la o capacitate a depozitelor de cel puţin 80% înainte de 1 noiembrie", anunță Executivul, marţi, într-o postare de pe Facebook.
Potrivit Guvernului, disponibilitatea surselor interne de gaze naturale şi profilul de consum al ţării noastre, corelat cu pachetul guvernamental de protecţie a cetăţenilor şi economiei, sunt elemente ce garantează asigurarea necesarului de consum pentru iarna 2022 - 2023.
Consilier de Stat la Administrația Prezidențială: CSAT a luat o decizie privind schimbările climaticeConsilierul de Stat pentru climă și sustenabilitate de la Administrația Prezidențială, Alexandra Bocșe, a declarat, la Interviurile Digi24.ro, că schimbările climatice „au intrat pe radarul” Strategiei Naționale de Apărarea a Țării, iar CSAT-ul a luat o decizie pentru a încerca să țină sub control situația cauzată de creșterea accelerată a temperaturilor.
Alexandra Bocșe: Președintele CSAT este Președintele României și vicepreședintele, premierul, după cum bine știți. Aici sunt două lucruri diferite. Declararea Stării de Urgență, care în România înseamnă cu totul alceva, decât înseamnă într-o localitate din Marea Britanie și chiar ce presupune Starea de Urgență în SUA.
Starea de Urgență este un aspect, iar ceea ce privește CSAT-ul, din acest punct de vedere, această temă a intrat în atenția CSAT, în contextul în care au venit diferite dovezi științifice spre CSAT.
De altfel, IPCC (Panel on Climate Change) a publicat raportul din februarie care a arătat o accelerare a schimbării climatice la nivel internațional și da, pot să spun că a fost o temă care a intrat în atenția CSAT și, de asemenea, tema a fost inclusă, apropo de faptă că, da, la nivelul statului român a intrat pe radar această temă și ca dovadă a acestui lucru aș vrea să vă atrag atenția asupra strategiei naționale de apărare a țării care are secțiuni dedicate schimbărilor climatice și impactul schimbărilor climatice asupra contextului de securitate
Comentarii articol (0)