Adevarul.ro: UE cere taxe reduse pe munca.
Reducerea taxelor pe munca, salariul minim garantat si subventiile pentru primul loc de munca sunt cateva dintre masurile pe care Comisia Europeana le anunta azi pentru relansarea pietei muncii. Peste 24,5 milioane de cetateni sunt someri in UE, un numar-record in ultimii 15 ani, in timp ce perspectivele de revenire a pietei muncii nu sunt optimiste.
Paradox: Bancile nu mai dau credite, dar romanii sunt mai indatorati decat in anii de boom, titreaza capital.ro.
Lucratorii din Romania au toate sansele sa iasa din criza mai indatorati decat au intrat, evolutie aparent paradoxala, daca luam in considerare scaderea substantiala a apetitului bancilor pentru a da imprumuturi. Efectul a fost generat mai ales de cresterea somajului, de penalitatile aplicate restantierilor, dar si de explozia refinantarilor.
Gata cu exploatarea clientilor? Cum s-a schimbat comportamentul dupa criza, scrie dailybusiness.ro.
Daca pana in criza, parerile clientilor nu prea contau pentru companii, acum acestia isi pun amprenta in businessul respectiv. Cum? Prin noile lor cerinte si nevoi. Inainte cumparau mult si tot ce li se oferea, acum sunt mai chibzuiti si mult mai atenti la ce achizitioneaza. Astfel, companiile trebuie sa se plieze si sa se adapteze la cerintele clientilor.
Criza nu s-a incheiat. FMI cauta solutii de salvare pentru bancile europene, informeaza evz.ro.
Directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, a propus ieri crearea unei entitati europene supranationale capabila sa recapitalizeze bancile aflate in dificultate, transmite AFP. "Pentru a rupe cercul vicios dintre state si banci, avem nevoie de o mai mare partajare a riscurilor peste frontiere in sistemul bancar. Pe termen scurt, ar ajuta o entitate paneuropeana cu participatii directe in banci", a afirmat Lagarde, intr-un discurs tinut la Washington.
Ministerul Economiei "va continua procedura de privatizare" a Cupru Min. Roman Copper ramane cu ochii in soare, scrie jurnalul.ro.
Ministerul Economiei va continua prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) procedura de privatizare a Cupru Min potrivit legislatiei in vigoare, se arata intr-un comunicat al institutiei. Reprezentantii statului s-au intalnit marti cu cei ai companiei Roman Copper, in urma solicitarii facute Guvernului de compania canadiana, saptamana trecuta.
Zf.ro: Achizitiile "exotice" arata unde se evapora profiturile companiilor de stat din energie.
Exemple de achizitii de la Hidroelectrica, Romgaz si Transelectrica: Studiu pentru o biblioteca virtuala - 58.000 de euro. Studiu privind monitorizarea rutei de migratie a pasarilor - 7.000 de euro. Servicii pentru cocktail-uri si mese festive - 116.000 de euro. Listarea anunturilor de intentie depuse de companiile de stat pe SEAP - Sistemul Electronic de Achizitii Publice - scot la iveala cheltuielile, mai mult sau mai putin justificate, pe care aceste firme sunt pregatite sa le faca.
Comentarii articol (0)