OMV Petrom ieftineste carburantii. Afla cu cat, informeaza adevarul.ro.
OMV Petrom, liderul pietei locale de distributie a carburantilor, va reduce preturile la benzina si la motorina vandute in statiile proprii, la miezul noptii de joi spre vineri. OMV Petrom va reduce cu noua bani pe litru preturile la benzina si cu sase bani pe litru preturile la motorina, incepand de la miezul noptii, scrie economica.net.
Cat mai costa un roman cu restante la banca? Pretul nu sare de cateva sute de euro, relateaza capital.ro.
Companiile specializate achizitioneaza de la banci pachete de credite neperformante la o treime din costurile practicate in anii 2008-2009, a declarat, pentru Capital, seful unei importante firme de profil. “Pachetele de crente sunt cumparate de la banci la 7,8,10, maximum 15% din valoare. Media este undeva la 12% si a scazut mult fata de anii 2008-2009 cand vorbeam si de 25%-30%”, spune Constantin Coman, director general adjunct si viitor director general la Coface Romania.
Reducerea CAS: impact ingrijorator asupra bugetului de stat, efect benefic asupra pietei muncii, titreaza dailybusiness.ro.
Efectele unei eventuale aprobari a proiectului de lege privind diminuarea CAS-ului datorat de companii va afecta in mod negativ bugetul de stat, insa ar putea influenta benefic piata muncii, considera specialistii Accace. Un studiu de caz realizat de expertii Accace arata care sunt costurile unei companii pentru un angajat al carui salariu net este de 3.000 de lei. Asa cum reiese din studiul de caz (Vezi tabelul), costurile companiei (salariu plus contributii) scad cu 4%. Daca pentru companii aceasta este o veste buna, bugetul de stat va trebui, in schimb, sa se descurce cu mai putine incasari, in conditii economice nu tocmai favorabile.
Jurnalul.ro: POSDRU ar putea scapa de suspendare, dupa corectii bugetare de 75 de milioane de euro.
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat ieri, cu ocazia dezbaterii "Uniunea Europeana la rascruce?”, organizate de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, ca s-ar putea ridica la cateva sute de milioane de euro corectiile financiare aplicate Romaniei pentru deficientele proiectelor cu finantare europeana, pe cele cinci programe operationale.
in prezent, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), gestionat de Ministerul Muncii, se afla in procedura de pre-suspendare, la Comisia Europeana, insa ministrul Afacerilor Europene sustine ca exista posibilitatea evitarii suspendarii programului.
Oltchim TV. Dan Diaconescu s-a batut pe umar cu seful OPSPI si acuza statul ca face jocurile PCC, scrie romanialibera.ro.
Deschiderea ofertelor pentru privatizarea firmei Oltchim, odinioara un gigant chimic est-european, a semanat ieri cu un spectacol bulevardier, in care patronul OTV, Dan Diaconescu, s-a batut pe umar cu seful OPSPI, acuzand statul ca face jocurile PCC. Oficiul Partici¬patiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) nu a primit ieri mai multe oferte decat acum trei zile pentru privatizarea uzinei chimice valcene Oltchim, alti potentiali investitori importanti, asteptati de Guvern, precum companii din vestul Europei sau Gazprom, nedepunand oferte.
Cinci ani de pensii private. Cu ce ne-am ales?, se intreaba zf.ro.
La cinci ani de la startul reformei pensiilor private Ziarul Financiar a organizat un eveniment pentru a stabili unde a ajuns aceasta reforma, ce a fost bun, ce mai trebuie facut, dar si ce minusuri are noul sistem de pensii. Incepand cu data de 17 septembrie 2007, toti salariatii sub 35 de ani au fost obligati sa aleaga un fond de pensii private din cele 18 care au fost atunci infiintate pentru a le transfera sub administrare 2% din salariul brut, care pana atunci mergea la Casa de Pensii pentru plata actualelor pensii. De asemenea, au putut alege sa intre in sistem si salariatii de sub 45 de ani, iar circa 90% dintre ei au facut-o. Intre timp, contributia a crescut la 3,5% si este estimata sa ajunga la 6% din salariul brut peste patru ani.
Comentarii articol (0)