avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Salariu Avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Salariu Avocat

Ajutati-ma si pe mine va rog sa aflu care mai este salariul pentru un avocat cu 3-4 ani experienta (si educatie rasarita) in Bucuresti la un cabinet de avocatura de top romanesc sau la o multinationala de avocatura acum in decembrie 2012. cam care e plaja de negociere?

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2012
Vedanta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:30, 29 Decembrie 2012
Companiile multinationale sau societatile comerciale de top, cum spuneti dvs.,nu au avocati ca si angajati, ci juristi. In cazul in care nu au juristi, colaboreaza cu o casa de avocatura pe baza de contract. In proportie de 90 la suta, multinationalele primesc consultanta juridica si reprezentare in instanta de la asemenea case de avocatura.
La cele cateva societati care mai au juristi, cu 3-4 ani experienta, pachetul salarial se ridica pe la 1000-1500 de euro.
Da, asa stiu si eu.
Sunt insa firme care platesc si mai mult de atat.
In general firmele de telefonie mobila.
Dar au si mult de lucru...
Multumesc pt. raspuns. am frazat eu intrebarea in mod stangaci. am facut modificarile necesare si acum sper ca este mai clar.
Criza a afectat orice afacere din Romania si in consecinta si casele de avocatura. Diferenta intre 2008 si 2012, in privinta ofertelor de job-uri bine platite, este foarte mare deoarece si cererea din piata este foarte mare. Acest principiul economic de baza, a determinat casele de avocatura sa aiba pretentii foarte mari de la tinerii angajati (3-4 ani experienta)...adica 10-12 ore de munca pe zi versus salariu+bonus.
Conform planului de business pe anul 2013, atunci cand recruteaza pentru angajare, o firma de avocatura va avea in vedere urmatoarele:
- numarul de clienti aflati sub contract de consultanta pe anul respectiv (contractele cu statul fiind cele mai sigure financiar);
- valoarea negociata a servicilor oferite pentru tranzactii in curs care vor continua si pe parcursul anului viitor;
- politica de onorarii;
- incasarile pe numarul de ore lucrate din anul precedent;
- ritmul pietei din anul precedent.

Astfel in functie de activitatea pe care o va depune noul angajat, salariul poate incepe si de la un salariu fix de 2000 euro, pentru un avocat cu minim 5-7 ani de experienta intr-o firma similara. Bonusul se va calcula in functie de numarul de ore (consultanta) vandute, numar de clienti noi, numar ore de reprezentare in instanta, etc.
Trebuie sa retineti, ca intr-o asemenea firma, trebuie sa fiti permanent la dispozitia clientului care este suveran, intrucat plateste 500 de euro pe ora....asa ca daca doreste sa "sariti", dvs. il intrebati doar "cat de sus".
Buna ziua! indraznesc si eu cu o intrebare pentru cine imi poate rapunde. Care este salariul unui avocat stagiar? Macar cu aproximatie.....

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat burgcrist burgcrist Buna ziua, Imi puteti spune va rog frumos cit este un onorariu acceptabil (mediu ca si tarif) pentru aparare intr-un proces penal? Am inteles ca se negociaza ... (vezi toată discuția)
Avocati si societatile de consultanta? Iulian81 Iulian81 Imi scapa urmatoarea situatie: un avocat doreste sa se angajeze la o firma(SRL) de consultanta in management si afaceri sau o firma ar avea nevoie si de ... (vezi toată discuția)
Costul unei consultante la un birou de avocat aniela parvu aniela parvu Am stabilite mai multe intalniri la cateva birouri de avocatura, de genul...x si asociatii. Insa nu cunosc care sunt tarifele. Mentionez ca vom consulta mai ... (vezi toată discuția)