avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocati si societatile de consultanta?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocati si societatile de consultanta?

Imi scapa urmatoarea situatie: un avocat doreste sa se angajeze la o firma(SRL) de consultanta in management si afaceri sau o firma ar avea nevoie si de serviciile unui avocat. Are dreptul avocatul sa acorde consultanta juridica in acea firma si totodata sa reprezinte in instanta clientii ca in cazul in care ar fi propriul sau cabinet de avocatura? Binenteles in cazul de fata ar fi doar spete in domeniul afacerilor. Poate un astfel de SRL sa dobandeasca si codul CAEN specific consultantei juridice? (al carui numar acum nu mi-l mai amintesc ... :)) ). Adica ar fi o firma completa: consultanta in afaceri si totodata ar putea lucra si in domeniul juridic fata de care afacerile au stransa legatura...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:16, 27 Aprilie 2013
Avocatul poate oferi si consultanta juridica si poate reprezenta societatea si in litigiile in care clienta sa, societatea, are calitatea de parte in proces.
Nu la acest aspect se refera userul, firma de consultanta este constituita asa cum ati precizat conform CAEN REV 2 - consultanta afaceri şi management, desigur consultaţia juridica o acorda clienţilor să-i prin intermediul avocatului respectiv, cu care are încheiat un contract de asistenta juridica. Acel avocat primeşte o suma de bani, onorariu, fix, forfetar, etc de la firma de consultanta, de regula pe perioada derulării acestuia sau poate încheia şi separat contract de asistenta juridica cu clienţii respectivi. Firma încasează practic o remuneraţie pentru partea de consultanta la debutul afacerii, partea de audit şi contabilitate eventual, partea juridica o asigura avocatul, indiferent dacă percepe separat de la client onorariul sau este remunerat cu partea ce i se cuvine de la firma de consultanta.
Daca firma intermediaza clientii nu este legal.
Firma nu poate obtine profit din acordarea de consultanta juridica oferita de avocat.

Adica avocatul nu poate face plata catre firma respectiva.
Si nici firma nu poate incasa bani deoarece ar constitui o intermediere.
Asa este legea...
Nu am spus ca avocatul face vreo plata, primeşte doar onorariu în baza contractului de asistenta juridica, firma de consultanta ofera servicii de consultanta, constând în servicii financiare diverse, aplicabilitatea politicilor de management pentru clienţii să-i, partea juridica prin avocat, cabinete sau societăţi de avocaţi care pot încheia direct contractul cu beneficiarii firmei sau cu firma, asa se procedează în practica de ani de zile, de aceea era şi userul nedumerit . Nu este nimic ilegal. Ca exemplu sa înţelegeţi societatea x de consultanta încheie cu avocatul y contract de asistenta juridica având ca obiect redactarea unui contract de închiriere pt societatea z sau societatea z încheie direct cu avocatul. În ambele cazuri societate a este clientul firmei de consultanta. Sper ca m am făcut înţeles, încă odată nu este nimic ilegal.
Da, asa cum precizati in ultima postare, este legal deoarece serviciul avocatial este platit strict pentru asistenta juridica.

Alte discuții în legătură

Acuzatie talharie estrela2126 estrela2126 am angajat un avocat pt un dosar talharie din faza de cercetare.mi-a cerut 3000 lei.urmarirea penala s-a incheiat si s-a trimis dosarul in instanta. mi-a ... (vezi toată discuția)
Prestatii avocatiale nefacturate? antofel antofel Un cabinet individual de avocat, platitor de TVA, incheie cu un client un contract de asistenta juridica pentru asistenta si reprezentare in dosar X de la ... (vezi toată discuția)
Practici neclare ale unui cabinet de avocatura Eunedumeritul Eunedumeritul Pentru a nu va rapi timpul o sa trec direct la subiect si va rog, sa ma luminati si indrumati. In urma cu cateve luni, in familia noastra a avut loc un ... (vezi toată discuția)