Pentru a aplica la un loc de munca, este de dorit sa redactam un CV cat mai atractiv pentru angajatori si mai usor de parcurs. Cititi astazi pe AvocatNet.ro 10 sfaturi utile in scrierea unui CV.
Pentru a avea un CV cat mai reusit si mai atractiv, iata
cateva sugestii din partea celor de la PortalHR:
1. Daca veti mentiona cunoasterea limbii engleze la nivel avansat/bun, incearcati sa il redactati direct in aceasta limba. Sunt foarte putine situatiile in care va trebui sa trimiteti CV-ul atat in romana, cat si in engleza (mai ales daca o cunoastere buna a limbii engleze este un filtru de selectie pentru pozitia la care aplicati).
2. Alegeti un format cat mai aerisit, bine aliniat, cu liste, mentionand pe prima pagina doar datele de identificare si contact (nume, prenume, numar de telefon si adresa de mail) si continuand cu experienta efectiva.
3. Pentru fiecare loc de munca, incercati sa mentionati perioada de timp lucrata, numele companiei (descrierea nu este necesara decat daca este vorba de un nume foarte putin cunoscut, eventual puteti mentiona doar domeniul de activitate si orasul), nu uitati de titulatura pozitiei, principalele responsabilitati (enumerate sub forma de lista, nu mai mult de 3 – 5) si principalele realizari (tot sub forma de lista, 2 – 3 pentru fiecare job, daca exista).
Este important ca toate informatiile pe care le includeti sa fie despre propria persoana si nu despre activitatea departamentului sau companiei in care ati lucrat. Evitati exprimarile lungi, de tip compunere, utilizati mai degraba enumerarile semnificative si sugestive care pot convinge un potential angajator despre avantajele pe care experienta vi le poate aduce.
4. Nu includeti numele persoanelor care pot da recomandari in CV. Acestea va vor fi solicitate la momentul potrivit.
5. Nu includeti informatii despre salariu sau alte beneficii. Acestea fac obiectul unei discutii confidentiale intr-o etapa avansata a unui proces de recrutare.
6. Dupa enumerarea invers cronologica a locurilor de munca, mentionati ultima institutie de invatamant absolvita si eventuale programe de training care contribuie la consolidarea profilului profesional. Structura ar trebui sa fie asemanatoare: date/perioade de timp, nume institutie, curs/facultate absolvita.
7. Mentionati apoi alte competente/abilitati concrete: limbi straine, permis de conducere, utilizare calculator etc.
8. Nu aglomerati CV-ul cu comentarii despre abilitatea de lucru in echipa sau alte competente soft. Acest gen de informatii sunt mai degraba dovedite pe parcursul interviului si nu fac decat sa incarce inutil CV-ul.
9. Nu uitati sa verificati corectitudinea informatiilor incluse in CV, atat prin raportarea la realitate, cat si prin filtrul gramatical si ortografic.
10. In principiu, daca aveti 2 – 3 ani experienta, nu e cazul sa depasiti 2 pagini. Doar pentru un numar mai mare de ani de experienta si proiecte complexe se justifica un CV de 3 pagini. Orice depaseste 3 pagini risca sa plictiseasca si sa nu fie citit.
Articol aparut initial pe www.portalhr.ro. Puteti citi articolul original aici.
Comentarii articol (2)