Ordinul MAI nr. 113/2012 - modificarea si completarea Ghidului carierei politistilor si cadrelor militare din MAI, aprobat prin Ordinul MAI nr. 69/2009
Ordinul Ministerului Administratiei si Internelor nr. 113/2012 pentru modificarea si completarea Ghidului carierei politistilor si cadrelor militare din Ministerul Administratiei si Internelor, aprobat prin Ordinul ministrului administratiei si internelor nr. 69/2009 a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 377, din 5 iunie 2012.
Newsletter avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Primești gratuit, zilnic, în căsuța ta de email, sinteza zilei avocatnet.ro cu cele mai importante noutăți, știri și analize de context.
Avand in vedere prevederile art. 27 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 74 alin. 4 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ul terioare, in temeiul art. 7 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Administratiei si Internelor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 15/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul administratiei si internelor emite urmatorul ordin:
Art. I. - Ghidul carierei politistilor si cadrelor militare din Ministerul Administratiei si Internelor, aprobat prin Ordinul ministrului administratiei si internelor nr. 69/2009, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 312 din 12 mai 2009, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 19, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu urmatorul cuprins: „(11) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), pot ocupa o functie de conducere vacanta de comandant grupa/comandant pluton, respectiv comandant pichet/comandant statie/adjunct comandant sectie, fara examen sau concurs, absolventii Academiei de Politie «Alexandru Ioan Cuza», arma jandarmi sau pompieri, la numirea in prima functie.”
2. La articolul 20 alineatul (1), literele f) si g) se modifica si vor avea urmatorul cuprins: „f) sa fi obtinut in ultimii 3 ani calificativul de cel putin «bine» la evaluarea anuala de serviciu pentru politisti, respectiv «foarte bun» la aprecierea de serviciu pentru cadre militare;
g) sa aiba 4 ani vechime in functii de conducere in unitati ale MAI.”
3. La articolul 21 alineatul (1), litera f) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „f) sa fi obtinut in ultimii 3 ani calificativul de cel putin «bine» la evaluarea anuala de serviciu pentru politisti, respectiv «foarte bun» la aprecierea de serviciu pentru cadre militare;”.
4. La articolul 22, litera g) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „g) sa fi obtinut in ultimii 2 ani calificativul de cel putin «bine» la evaluarea anuala de serviciu pentru politisti, respectiv «foarte bun» la aprecierea de serviciu pentru cadre militare.”
5. La articolul 23 alineatul (1), litera f) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „f) sa fi obtinut in ultimii 2 ani calificativul de cel putin «bine» la evaluarea anuala de serviciu pentru politisti, respectiv «foarte bun» la aprecierea de serviciu pentru cadre militare.”
6. La articolul 24, litera e) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „e) sa fi obtinut in ultimii 2 ani calificativul de cel putin «bine» la evaluarea anuala de serviciu pentru politisti, respectiv «foarte bun» la aprecierea de serviciu pentru cadre militare.”
7. Articolul 30 se modifica si va avea urmatorul cuprins: „
Art. 30. -
(1) Personalul incadrat din sursa externa in perioada cuprinsa intre data de 24 august 2002 si 31 decembrie 2011 si care nu a absolvit cursul pentru initierea in cariera parcurge, pe baza planificarii unitatilor cu competenta in domeniu, potrivit art. 6 alin. (5) sau, dupa caz, potrivit art. 6 alin. (6), pana cel mai tarziu la data de 31 decembrie 2012, cursul pentru initierea in cariera, in sistem modular. Grupele de pregatire se organizeaza in functie de resursele disponibile, tinand cont de statutul profesional, structura beneficiara si, pe cat posibil, de profilul de munca
(2) Suplimentar probelor prevazute la art. 6 alin. (4), personalul prevazut la alin. (1) sustine si o proba de pregatire fizica
(3) Face exceptie de la prevederile alin. (1) personalul care, desi nu a absolvit cursul de initiere in cariera, a absolvit un curs de capacitate profesionala/capacitate organizat in institutiile de formare profesionala initiala din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala ori un alt program de formare profesionala initiala/curs de cariera cu durata cel putin egala cu durata cursului pentru initierea in cariera prevazuta la art. 6 alin. (3), organizat in institutiile de formare profesionala initiala din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala.”
8. In tot cuprinsul ghidului, denumirile „Directia formare initiala si continua” si „Directia generala resurse umane” se inlocuiesc cu denumirea „Directia generala management resurse umane”.
Art. II. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Ministrul administratiei si internelor, Ioan Rus
Bucuresti, 25 mai 2012.
Nr. 113.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (1)