Fitch a reconfirmat ratingul Romaniei la nivelul "BBB-", cu perspectiva stabila, titreaza adevarul.ro.
Agentia Fitch a reconfirmat, joi, ratingul Romaniei pentru datoriile pe termen lung in valuta la nivelul "BBB-", iar cel pentru datoriile pe termen lung in lei la "BBB", cu perspectiva stabila, datorita implementarii consolidarii fiscale, in pofida inrautatirii conditiilor economice interne si externe. Ratingul pentru datoriile pe termen scurt a fost reconfirmat la nivelul "F3", iar plafonul de tara la "BBB+", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.
Cine te despagubeste pentru platile online cu probleme, scrie capital.ro.
Daca la platile online facute cu cardul apar probleme in livrarea produselor sau clientul e fraudat, banca ar trebui sa returneze banii pierduti. Despagubirile sunt insa limitate. Teoretic, clientii pot solicita oricand bancii care le-a emis cardul rambursarea banilor, daca au fost victima unei fraude online, daca nu au primit produsele comandate sau daca acestea sunt deteriorate.
Dailybusiness.ro: Catre o "tara uriasa": 5 pasi pentru crearea Statelor Unite ale Europei.
Presedintele Traian Basescu a reluat joi tema crearii Statelor Unite ale Europei, in fapt o tara uriasa, cu jumatate de miliard de cetateni, printre care ne vom afla si noi, romanii. Cat de reale sunt insa teoriile presedintelui? Ne indreptam cu pasi toti mai repezi spre Big Brother-ul mondial? A fost aceasta criza declansata artificial pentru a stimula integrarea europeana?
Fiscul romanesc, mai mult dusman decat prieten, informeaza evz.ro.
Aproape 45% din contribuabili spun ca nu au parte de un tratament corect din partea autoritatilor de profil. In fata investitorilor, Romania are un atu important in raport cu tarile vecine: cota unica de 16%. Din pacate, alte probleme anuleaza acest avantaj.
Efectul imediat al taierii liniilor de finantare de catre bancile straine: credite mai scumpe pentru populatie si firme, relateaza zf.ro.
Creditele pentru populatie si firme s-ar putea scumpi din cauza retragerii liniilor de finantare de catre bancile straine si a opririi ciclului de reducere a dobanzii-cheie la lei. Procesul de reducere a expunerii bancilor-mama din zona euro pe piata locala a devenit tot mai vizibil in ultima perioada, devenind un motiv serios de ingrijorare pentru banca centrala, si ar putea conduce in perioada imediat urmatoare la scumpirea creditelor. Aceasta ar insemna o schimbare radicala de directie in conditiile in care in ultimele luni firmele si populatia au reusit sa se imprumute mai ieftin.
Comentarii articol (0)