Cum arata antreprenorul tanar sprijinit de stat, informeaza adevarul.ro.
Romanii inscrisi in programul statului de sustinere a tinerilor intreprinzatori au, in medie, 27 de ani, sunt barbati si vor o cifra de afaceri de 30.000 de euro. Unul dintre putinele programe lansate de Guvern care a avut succes in ultimii ani este cel prin care statul sprijina tinerii care vor sa-si deschida o afacere.
Barroso da un semnal de alarma: "Situatia din UE este grava", titreaza capital.ro.
In incheierea discursului pe care l-a tinut in fata Parlamentului European privind semestrul de presedintie a Danemarcei, presedintele Comisie Europene, Jose Manuel Barroso, a tinut sa atraga din nou atentia asupra situatiei din eurozona, situatie care inca este "grava". Barosso a fost "sustinut" si de premierul Helle Thorning-Schmidt, care subliniaza ca "furtuna nu s-a terminat inca, insa Pactul pentru crestere economica este un fel de luminita in intuneric pentru cetateni".
Razboiul politic arde la buzunar. Cum ar putea sa ne afecteze show-ul din Parlament, scrie dailybusiness.ro.
Criza politica fara precedent din Parlamentul Romaniei risca sa arunce Romania in “groapa cu lei” a speculatorilor, iar efectele economice sunt incalculabile, afirma analistii economici. “Speculantii miros acolo unde este sange si vor ataca leul, iar din acel moment, orice este posibil”, afirma surse din mediul bancar.
Romanialibera.ro: BNR se gandeste sa taie din povara bancilor.
In contextul in care evolutiile economice nu mai permit BNR sa reduca dobanda-cheie, banca centrala se gandeste totusi sa continue masurile de sprijinire a creditarii prin reducerea rezervelor pe care bancile sunt obligate sa le constituie. Banca Nationala a Romaniei se gandeste la o reducere a rezervelor minime obligatorii in lei, dar o va face in pasi "extrem de mici si cu ochii in patru", ca sa nu creeze dezechilibre si sa nu stimuleze apetitul speculativ asupra monedei nationale, a spus, intr-o conferinta de presa, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.
Al doilea "rosu" de la Bruxelles: suspendarea rambursarilor pentru patru programe de fonduri UE, relateaza zf.ro.
Autoritatile de la Bruxelles au suspendat, pentru a doua oara in acest an, rambursarea facturilor pe care Romania le trimite pentru rambursarea banilor cheltuiti prin intermediul liniilor de finantare pe fonduri europene. Daca la inceputul anului a fost suspendat programul de Resurse Umane in valoare de 4,5 miliarde de euro, acum Comisia Europeana a incetat platile pentru patru programe - Regional, Transport, Mediu si Cresterea Competitivitatii, in valoare totala de 15 miliarde de euro, adica mai bine de doua treimi din totalul banilor disponibili pana la sfarsitul lui 2013.
Semnele rele din economie, informeaza evz.ro.
Lunile care urmeaza nu arata prea bine: consumul scade, iar guvernul a anuntat deja FMI ca vom avea un deficit mai mare. Incercarea Romaniei de a iesi din criza anul acesta este tot mai greu de realizat, din cauza inrautatirii situatiei din zona euro.
Comentarii articol (4)