ACCES GRATUIT
ANRMAP nu va mai raspunde solicitarilor de clarificare transmise de autoritatile contractante
Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice nu va mai elabora puncte de vedere la solicitarile de clarificare pe care autoritatile contractante le transmit cu privire la modul de interpretare a prevederilor legislatiei in domeniul achizitiilor publice, se arata intr-o hotarare de guvern publicata recent in Monitorul Oficial. Actul normativ va intra in vigoare la 15 zile de la publicare, data pana la care ANRMAP va solutiona toate cererile de elaborare a punctelor de vedere inregistrate deja.
Articolul continuă mai jos
Hotararea Guvernului nr. 760/2012 pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 525/2007 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 538, din 2 august 2012.
Potrivit actului normativ,
ANRMAP nu va mai elabora puncte de vedere la solicitarile de clarificare pe care autoritatile contractante/ potentialii ofertanti/ autoritatile de management le transmit cu privire la modul de interpretare a prevederilor legislatiei in domeniul achizitiilor publice. In acest fel, se elimina una dintre atributiile ANRMAP stabilite prin HG nr. 525/2007.
Totusi, desi HG va intra in vigoare in 15 zile de la data publicarii, ANRMAP va solutiona, pana la acest termen, toate solicitarile de elaborare a punctelor de vedere inregistrate.
Actul normativ mai stabileste ca institutia va evalua, ca si pana acum, doar in cazurile reglementate de legislatia in domeniul achizitiilor publice,
conformitatea cu legislatia aplicabila din domeniul achizitiilor publice a documentatiei de atribuire care intra sub incidenta prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii.
In plus, HG pastreaza prevederea conform careia, pana la publicarea anuntului de participare, operatorul SEAP are obligatia de asigura numai ANRMAP accesul imediat si nerestrictionat la documentatia de atribuire si notele justificative prevazute de legislatia in domeniul achizitiilor publice semnate cu semnatura electronica extinsa. Actul normativ modifica totusi acest paragraf, adaugand faptul ca semnatura electronica trebuie bazata pe un certificat calificat eliberat de un furnizor de servicii de certificare acreditat.
Puteti consulta aici textul integral al HG nr. 760/2012.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (1)