Istoria jafului de la Hidroelectrica, scrie adevarul.ro.
Contractele cu „baietii destepti“ si seceta sunt principalele motive pentru care producatorul de energie a intrat in insolventa. Hidroelectrica, cea mai importanta companie detinuta de stat, a intrat in insolventa in luna iunie a acestui an din cauza vanzarilor de energie catre "baietii destepti", dar si a altor factori importanti, potrivit raportului administratorului judiciar al companiei, Euro Insol. "Probabil multi se asteptau ca acordurile cu asa zisii «baieti destepti» sa fie cauzele exclusive ale insolventei. Imi pare rau sa-i dezamagesc, mai sunt alte opt cauze", a declarat intr-o conferinta de presa Remus Borza, seful Euro Insol.
FMI la final de discutii: vindeti, scumpiti si platiti-va datoriile!, informeaza capital.ro.
Misiunea FMI s-a incheiat, problemele continua. Pe langa privatizari si scumpiri, Guvernul trebuie sa rezolve si problema arieratelor, care „refuza“ sa se reduca. Delegatia Fondului Monetar International (FMI) a plecat din Bucuresti saptamana trecuta, urmand a se mai intoarce doar in decembrie pentru o noua evaluare. Adica dupa alegerile parlamentare de la sfarsitul lui noiembrie sau inceputul lunii decembrie. Intre timp, reprezentantii FMI ar mai putea vizita Romania, dar nu intr-o misiune reala de evaluare.
Evz.ro: Cum a intarit Mugur Isarescu leul?
BNR apara moneda fara a mai vinde euro din rezerva nationala. Insa, cresc dobanzile la lei, scumpindu-se creditele. Dupa ce luni in sir a cheltuit sume impresionante din rezerva valutara pentru a sprijini leul, fara mare succes, BNR a schimbat strategia. A decis sa nu mai dea bancilor suficienti bani, scazandu-le apetitul de a paria impotriva monedei nationale.
Ziua licitatiilor de 1 miliard de euro. Cand vom strabate Transilvania pe autostrada?, relateaza dailybusiness.ro.
Compania Nationala de Drumuri (CNADNR) incheie luni licitatiile pentru ultimele patru sectiuni necontractate din sectorul de autostrada dintre Sibiu si Nadlac si pentru sectiunea Gilau – Nadaselu din autostrada Transilvania. Amanate de mai multe ori, licitatiile vor da unda verde pentru finalizarea unuia dintre cele mai asteptate drumuri de catre soferii din Romania.
Ce comisioane au mai inventat bancile. Taxa pentru "repararea IBAN" sau pentru depunerea de moneda, titreaza jurnalul.ro.
Dupa un an si jumatate de la transarea disputelor generate de celebra OUG 50, reprezentantii Protectiei Consumatorilor spun ca reclamatiile clientilor cu privire la taxele si comisioanele percepute de banci au scazut, in medie, la o treime. Cu toate acestea, printre zecile de speze administrative, operationale sau functionale publicate pe internet sau afisate in sucursale, bancile tot mai strecoara una-doua taxe ciudate.
Romanii ar trebui sa cumpere astazi euro sau sa astepte decizia Curtii Constitutionale?, se intreaba zf.ro.
Ajutata de contextul regional si de semnalul pozitiv de la FMI, BNR a reusit sa readuca leul la nivelul de dinaintea suspendarii presedintelui. Leul a recuperat in ultimele doua saptamani toata pierderea inregistrata in raport cu euro incepand de pe 6 iulie cand Parlamentul a votat suspendarea presedintelui Traian Basescu, Banca Nationala inversand dintr-o data trendul de depreciere al leului si anuntand de la o zi la alta paritati mai bune.
Comentarii articol (3)