Rata inflatiei ajunge la un nivel record: 0,51% in august, in timp ce rata anuala atinge 3,88%, titreaza adevarul.ro.
Rata anuala a inflatiei a atins maximul din acest an, de 3,88%, dupa ce in august preturile au crescut cu 0,51% ca urmare a scumpirilor in principal la combustibili si legume, potrivit datelor anuntate marti de Institutul National de Statistica (INS). In luna august 2012, fata de luna anterioara, preturile marfurilor alimentare au crescut cu 0,7%, cele ale marfurilor nealimentare cu 0,5%, iar tarifele serviciilor s-au majorat cu 0,1%.
Capital.ro: Companiile romanesti au cele mai optimise perspective de angajare din ultimii patru ani.
"Perspectivele de angajare in randul companiilor din Romania sunt unele dintre cele mai puternice din ultimii patru ani, sustinute de nivelul puternic de optimism al angajatorilor din industria prelucratoare si comert cu amanuntul. Previziunea Neta de Angajare din Romania este una dintre cele mai puternice din regiunea EMEA", a declarat Valentin Petrof, director general al ManpowerGroup Romania, care a lansat ultimul sau studiu privind perspectivele angajarii de forta de munca.
Ce am pierdut in patru luni de guvernare USL, informeaza evz.ro.
Toate marile promisiuni fiscale facute la inceput de mandat au fost abandonate, ca si unele investitii, iar termenele de privatizare au fost amanate. La inceput de mandat, guvernul USL a reactivat toate promisiunile facute electoratului in ultimii ani. Analistii considerau multe dintre ele, oricum, dificil de implementat acum, si lansate mai degraba din populism. Mai grav e ca bilantul primelor luni de guvernare USL a adus efecte negative pe care nimeni nu le-ar fi putut cuatifica.
Vesti proaste pentru leu: deficitul comercial creste, scrie romanialibera.ro.
Exporturile Romaniei incetinesc pe fondul oboselii economiei zonei euro, importurile sunt impulsionate de recentele majorari de salarii. Rezultatul? Un leul inevitabil mai slab pe termen mediu. Economia a generat exporturi in valoare de 26 miliarde euro in primele 7 luni ale anului, suma cu numai 0,9% mai mare decat in perioada similara din 2011. Anul trecut a fost unul glorios pentru exporturi - 45 miliarde euro, in crestere cu 20,8% fata de 2011 - in conditiile in care deprecierea leului fata de euro nu a contribuit foarte tare la aceasta dinamica (de la un curs mediu de 4,21 lei in 2010, euro a urcat la "doar" 4,23 lei in 2011).
"Prima casa" a fost creata pentru banci sau pentru oameni?, se intreaba zf.ro.
Circa 72.000 de romani au luat credite pentru achizitia de locuinte prin programul "Prima casa" in ultimii trei ani, valoarea totala a finantarilor acordate de banci depasind 2,8 mld. euro, acestea sustinand insa, in mare masura, tranzactiile cu apartamente vechi, potrivit datelor de la Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.
Preturile apartamentelor, la un nou minim. Ce orase au inregistrat cele mai mari scaderi, relateaza dailybusiness.ro.
Preturile apartamentelor din Romania au inregistrat un nou nivel minim, pentru a doua luna consecutiv, de la inceputul crizei imobiliare si pana in prezent. Media nationala in august a fost de 967 euro pe metru patrat, cu 0,8% mai mica decat cea inregistrata in iulie. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele la nivel national sunt mai ieftine cu 6,2%, tendinta fiind una de accentuare a acestei diferente. Totusi, in Capitala, Timisoara si Cluj-Napoca preturile nu au scazut. Panta descendenta a fost insa puternic resimtita in orase precum Brasov, Constanta sau Ploiesti, potrivit imobiliare.ro.
Comentarii articol (0)