Cu cat se vor scumpi in 2013 tigarile si combustibilul, se intreaba romanialibera.ro.
Majorarea cursului de schimb la care se calculeaza accizele cu 5,1% va determina la anul scumpiri de aproximativ 1,2-1,5% la combustibili si 3% pentru tigari. Majorarea cursului euro/leu fata de 1 octombrie 2011 va genera majorari in lant pentru produsele accizate, producatorii si comerciantii nefiind dispusi in general sa-si diminueze marjele de profit. Cum ponderea accizelor in pretul benzinei se apropie de 30%, majorarea cu 5% a cursului euro/leu atrage o crestere cu aproximativ 1,5% a pretului la pompa. In cazul motorinei, majorarea este de 1,2% (accizele au o pondere de 25% in pret).
La o zi dupa stabilirea accizelor, leul se apreciaza, titreaza capital.ro.
Leul se apreciaza pe piata interbancara, dupa ce ieri, in ziua stabilirii cursului pentru accize, s-a apreciat. Astfel, la ora redactarii acestei stiri (8.30 n.r.), cursul era in scadere sensbiliba, fiind la nivelul de 4,5204 de lei pentru un euro. Accizele pe 2013 vor fi calculate la un curs de 4,5223 lei/euro, anuntat luni de Banca Centrala Europeana (BCE), mai mare cu 5,16% fata de cursul din urma cu un an, de 4,3001 lei/euro, folosit la calculul accizelor in anul 2012.
Cum si-a construit DD escrocheria, informeaza evz.ro.
Realizatorul TV a recurs la gestul de a scoate banii de la banca pentru a distrage atentia de la faptul ca nu are 45 de milioane de euro. Ieri, licitatia pentru Oltchim a fost anulata. Cu toate astea, gestul lui Dan Diaconescu, de a scoate din banca banii pentru salariile celor de la Oltchim a fost, fara indoiala, un succes in plan mediatic si politic. In spate se pare insa, ca a stat o megaescrocherie menita sa aduca un profit realizatorului tv, desi acesta nu avea atuurile care sa ii dea calitatea de investitor.
Reportaj Deutschland Radio pe tema "Sa ne reclamam vecinii la Fiscul roman", scrie jurnalul.ro.
Informatia ca Ministerul Finantelor Publice ar apela la ajutorul vecinilor pentru a prinde contribuabilii care nu isi platesc darile la stat a ajuns si in Germania. Jurnalistii de la Deutschland Radio au realizat o investigatie pe aceasta tema si au ajuns la concluzia ca "asemenea Greciei, Romania nu este capabila sa stea in picioare si cauta surse financiare noi”. "Deoarece Fiscul roman pierde an de an miliarde de euro, Ministerul Finantelor Publice cauta contribuabilii care nu isi platesc darile la stat. Va fi rasplatit cel care isi va reclama vecinul. O initiativa care naste controverse”, mai scrie site-ul radioului german, dradio.de.
Asiguratori, aratati ce daune platiti, nu ce prime incasati daca vreti increderea consumatorilor, relateaza zf.ro.
Industria asigurarilor este de patru ani in recesiune, iar actorii de pe aceasta piata, obisnuiti cu cresteri de 20-30% pe an intre 2000 si 2008, se intreaba acum ce trebuie sa faca pentru ca acest sector sa nu mai fie vesnic unul "cu potential" in cadrul economiei romanesti. Cheltuielile cu asigurarile per capita au fost de 97 de euro in 2011, mai reduse decat in Bulgaria, unde PIB per capita este de 5.000 de euro, fata de 7.200 de euro in Romania.
Comentarii articol (1)