La iarna, intretinerea se va scumpi accelerat, titreaza adevarul.ro.
Costurile de productie au inceput deja sa creasca la nivelul furnizorilor de utilitati. Majorarile se vor vedea pe facturi. Intretinerea locuintei ocupa al doilea loc ca pondere in cheltuielile lunare ale familiilor, reprezentand peste 30% din cosul de consum. Ei bine, exact aceste costuri vor creste cel mai mult la iarna, pentru ca la nivelul furnizorilor de utilitati (termoficare, apa calda, gaze, energie electrica sau evacuarea gunoiului menajer) productia se scumpeste inca de pe-acum, dupa cum reiese din statisticile oficiale.
Interese de lobby sau masura anti-evaziune? De ce ne obliga Guvernul sa folosim cardul, se intreaba dailybusiness.ro.
Guvernul vrea sa limiteze platile in numerar la 1.000 de lei maxim 5.000 de lei, astfel ca in curand, am putea fi nevoiti sa folosim mai mult cardul. Informatia a starnit puternice controverse in mediul de business. Unii au salutat-o, anuntand-o drept cea mai buna masura anti-evaziune, altii cred ca va ingropa economia si va sluji interesele bancherilor. Autoritatile analizeaza oportunitatea introducerii unui plafon pentru unele plati in numerar intre persoanele fizice si reduce plafoanele zilnice, pentru firme la 1.000 de lei pe client si cel mult 5.000 de lei in total operatiuni cu numerar catre firme si populatie, afirma surse oficiale citate de Mediafax.
Efectul BAC-ului dezastruos! Scad chiriile si cand creste cererea. Vezi care sunt preturile, scrie evz.ro.
Inceperea anului universitar 2012 nu a reusit sa produca efectul scontat. De altfel, promovabilitatea redusa de la bacalaureat din acest an a facut ca si cererea de chirii sa scada mult fata de acum 2-3 ani. Astfel, raportul lunar de monitorizare Anunturiparticulari.ro consemneaza in septembrie chiar atingerea celui mai scazut prag al chiriei din 2007 pana in prezent pe segmentul apartamentelor de doua camere, cele mai numeroase din piata.
Bilant de criza: +50% la pretul benzinei, -43% la apartamente, informeaza romanialibera.ro.
Fata de octombrie 2008, moment in care criza debuta oficial in Romania, pretul benzinei la pompa a urcat cu 50%. De ce s-a intamplat asta si ce consolari avem, daca ne raportam la venitul mediu si pretul imobiliarelor, cititi mai jos. Pretul benzinei da dureri de cap autoritatilor, fluctuatiile mari avand reverberatii in toata economia. Desi titeiul e cu numai 15% mai scump in dolari (80 dolari/baril in 2008 fata de 92 in prezent), benzina la pompa a saltat in Romania cu 50% (de la putin peste 4 lei/litru in octombrie 2008 la peste 6 lei in prezent).
Investitorii sunt inca prudenti dupa corectiile de saptamana trecuta, relateaza zf.ro.
Bursa de la Bucuresti a crescut cu 0,36%, in linie cu bursele internationale, intr-o piata apatica si unde cinci tranzactii negociate cu 1% din actiunile Fondului Proprietatea (FP) au propulsat lichiditatea la 90,4 milioane lei (20 milioane euro). Piata a fost usor pe verde inca din primele minute, insa volumele de tranzactionare au fost reduse in majoritatea cazurilor. La finalul sedintei, rulaje de peste 100.000 de lei inregistrau doar actiunile emise de 13 companii din cele 80 de societati listate pe primele trei categorii ale BVB si la sectiunea titlurilor internationale.
Comentarii articol (1)