Fiscul crede sau nu in pierderi?, se intreaba capital.ro.
Prin noul Cod fiscal, pierderile companiilor rezultate prin fuziune, divizare sau transferul sediului intr-o alta tara din UE nu se mai „pierd“, urmand a se deduce prin profiturile viitoare. Modul in care fiscalitatea romaneasca se raporteaza la pierderile din afaceri s-a schimbat fundamental pe parcursul ultimilor cativa ani. Traditional, fiscul roman nu crede in realitatea pierderilor, nu la firmele cu capital privat. Fiscalistii romani o stiu atat din faptul ca legislatia noastra a fost mai mereu excesiv de restrictiva in regimul pierderilor fiscale in raport cu cea a altor tari europene, cat si din practica.
Te poti imbogati fara afaceri cu statul? "Clientii privati nu ofera adaosuri exagerate", titreaza dailybusiness.ro.
Cand spunem "afaceri cu statul", ne ducem imediat cu gandul la spagi, preturi umflate, lucru facut de mantuiala. O institutie publica ar trebui sa fie, in conditii de transparenta si rentabilitate, un partener ca oricare altul. Dar de la teorie la practica e drum lung. Autostrazile, mai scumpe decat in Occident, sunt construite in ritm de melc si devin "ciuruite" dupa cateva luni, avem sali de sport si parcuri in sate aproape nelocuite, trotuarele denivelate au inghitit si ele o gramada de bani. Desi ne costa enorm, infrastructura e sub orice critica.
Florin Georgescu, maestrul cresterilor de preturi, scrie evz.ro.
Nivelul ridicat al inflatiei ne duce cu gandul la vremuri de cosmar, patronate de acelasi ministru de Finante. Cresterile de preturi din ultima vreme au anulat aproape complet majorarile de salarii pentru bugetari, iar celorlalti le-au afectat serios nivelul de trai. Si totusi, exista cineva care poate fi linistit, ba chiar multimit. Este vorba de ministrul de Finante, caruia devalorizarea leului ii faciliteaza atingerea tintelor prevazute in buget.
FMI avertizeaza: Cresterea economica la nivel mondial incetineste, informeaza jurnalul.ro.
Ministrii de finante si guvernatorii bancilor centrale din intreaga lume, reuniti la Tokio in cadrul adunarii anuale a Fondului Monetar International, au adoptat astazi o lista de politici menita a rezolva criza datoriilor din Europa si Statele Unite. Totodata, ei s-au angajat sa analizeze progresele inregistrate dupa sase luni in contextul in care incearca sa impulsioneze relansarea economica, informeaza Agerpres.
Romanialibera.ro: Statul a ramas fara bani.
Victor Ponta a iesit la rampa cu o declaratie surprinzatoare: Guvernul mai poate plati salariile si pensiile si mai poate asigura functionarea institutiilor, pe ultimele 45 de zile ale lui 2012, doar daca va taia din alta parte, motivand ca fosta putere a construit un buget pe 10 luni in loc de 12. Realitatea, insa, este cu totul alta: in raport cu realizarile, proiectia bugetara pe anul in curs a pacatuit numai prin optimism. In 2012, nici incasarile din privatizari, nici absorbtia fondurilor europene, nici dinamica exporturilor ori veniturile din accize nu s-au potrivit estimarilor, dar cheltuielile au urcat, pe fondul majorarii pensiilor si salariilor.
Cazul Sima: investitia prin brokeri neautorizati este ca si cum ai arunca bani intr-un canal, relateaza zf.ro.
Piata de capital iese cu imaginea puternic sifonata din acest scandal, chiar daca nici CNVM, nici Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si nici brokerii locali nu au o responsabilitate directa in cazul Sima. Cazul brokerului fugar Cristian Sima aduce in prim- plan o problema importanta legata de investitiile pe pietele de capital internationale, in contextul in care in ultimii ani au aparut zeci de firme care se promoveaza ca brokeri si spun ca ofera servicii de tranzactionare pe pietele externe.
Comentarii articol (0)