Dilema Guvernului: tinta de deficit sau proiectele UE, scrie adevarul.ro.
Dupa ce Comisia Europeana a decis sa opreasca Romaniei finantarea pe trei programe importante, Guvernul ramane cu sarcina uriasa de a face rost de bani pentru ducerea la bun sfarsit a proiectelor. Comisia Europeana a decis saptamana trecuta sa presuspende Romaniei cea mai mare parte din trei programe – Transport, Regional si Cresterea competitivitatii, si sa aplice corectii financiare de aproximativ 600 de milioane de euro. In acest caz, Guvernul Ponta are putine variante. In oricare dintre ele, va trebui sa stea cu ochii pe deficitul bugetar.
Capital.ro: Targul de joburi "Angajatori de top" continua online pana la sfarsitul lunii noiembrie.
Pentru cei care isi cauta un job si nu au reusit sa participe la targul de cariere Angajatori de top, angajatorii prezenti in cele doua zile de targ vor pune la dispozitia acestora job-urile inca disponibile si online. Pana la sfarsitul lunii noiembrie, candidatii vor putea aplica online atat pentru pozitiile adresate specialistilor cu experienta, cat si pentru joburile adresate persoanelor entry-level, dar si pentru o serie de programe de internship care au fost lansate in premiera la targ.
Antonescu: Daca Basescu nu-l numeste pe Ponta premier, declansam suspendarea, titreaza dailybusiness.ro.
Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani", transmisa de Pro TV, caTraian Basescu va fi suspendat din nou, la sfarsitul acestui an, respectiv dupa alegerile parlamentare, daca nu il va numi premier pe Victor Ponta, in ipoteza in care USL castiga alegerile. Antonescu a precizat ca nu crede ca acest lucru se va intampla si a mentionat ca o noua suspendare a lui Traian Basescu nu reprezinta un punct de program al USL, nici declarat, nici nedeclarat.
Razboi intre companiile de asigurari si service-uri, relateaza jurnalul.ro.
Dupa patru ani de la declansarea crizei financiare, piata de asigurari din Romania se reaseaza si incearca sa castige terenul pierdut prin propriile greseli. Lupta pentru cota de piata, in care s-au infruntat ani la rand asiguratorii, a adus acestora pierderi semnificative. Din aceasta situatie se poate iesi doar prin aplicarea unor politici corecte de tarifare, care, la randul lor, vor sustine imbunatatirea managementului daunelor. Ceea ce inseamna ca, in final, consumatorul va fi cel care va avea de castigat.
Cum a aranjat Ponta cifrele din buget. De unde au venit de fapt banii in plus cu care se lauda prim-ministrul, se intreaba evz.ro.
Guvernul Ponta a obtinut aceleasi rezultate fiscale ca guvernele precedente, care l-au avut pe Blejnar la ANAF. Premierul Victor Ponta ne-a anuntat sambata, in sedinta de Guvern, ca a reusit o performanta remarcabila, si anume cresterea cu 10% a incasarilor bugetare doar ca urmare a "schimbarii varfului ANAF". Dincolo de senzationalul informatiei, o analiza mai atenta arata o realitate complet diferita fata de cea prezentata de primul ministru.
Romania rateaza adoptarea euro in 2015. BNR spune ca noul guvern va decide urmatoarea data, informeaza zf.ro.
Aderarea Romaniei la euro in 2015 este dificila pentru Romania, iar noul guvern format dupa alegerile parlamentare din decembrie urmeaza sa decida daca va fi mentinut sau nu calendarul de adoptare a monedei unice europene, in opinia economistului-sef al BNR, Valentin Lazea. "Oficial, dupa alegerile parlamentare din decembrie, noul guvern va decide daca sa mentina sau nu calendarul curent de aderare in 2015. Dupa mine, este dificil de mentinut aceasta data pentru ca ar fi nevoie sa se indeplineasca cumulativ trei conditii: ar trebui sa intram in mecanismul ERM 2 peste doua luni, in ianuarie 2013 ar trebui sa luam in considerare doar perioada minima de ERM, de doi ani, si, in plus, ar insemna ca banca centrala si Comisia Europeana sa accepte ca adoptarea euro pentru Romania sa nu aiba loc la 1 ianuarie 2015, ci la mijlocul acelui an", a declarat Lazea la sfarsitul saptamanii.
Comentarii articol (0)