Adevarul.ro: A treia Bursa de Valori a Romaniei a intrat in linie dreapta.
Noul sistem de tranzactionare, numit BEST-X (Bucharest Electronic Securities Trading), va avea conditii de listare mai usoare si va permite cotarea firmelor mici. Peste cateva zile va fi anuntata oficial aparitia unei noi burse de valori, un sistem de tranzactionare pe care si firmele mici si mijlocii isi vor putea lista actiunile. Initiatorul acesteia este Septimiu Stoica, presedintele Bursei Romane de Marfuri si fost presedinte al Bursei de Valori Bucuresti si al bursei electronice RASDAQ, care lucreaza de patru ani la acest proiect. El a explicat pentru „Adevarul“ cum va functiona noua platforma de tranzactionare.
Producatorii, in goana dupa profit: De ce se strica mai repede electrocasnicele din ziua de azi, scrie dailybusiness.ro.
Va mai aduceti aminte de frigiderele, televizoarele si masinile de spalat de pe vremuri? Bunicii, parintii nostri le aveau de peste 10, daca nu chiar 20 ani. Si mergeau in continuare fara nicio problema. In ziua de azi, electrocasnicele si electronicele au o viata mult mai scurta. Sunt programate sa se strice mai repede. De ce? Daca mergi intr-un magazin de electrocasnice, cu siguranta vei observa ca frigiderele si masinile de spalat nu mai arata la fel de “sanatos” ca altadata. Au tabla mai subtire, abunda in materiale din plastic, au devenit adevarate gadgeturi, pline de display-uri, butoane si controlere electronice. La prima vedere, iti iau ochii. Odata ce ajungi sa le folosesti, vei vedea ca tehnologia nu iti aduce neaparat un lucru bun.
Recuperarea pierderilor fiscale in reorganizari – o facilitate fiscala?, se intreaba capital.ro.
Actualizarea continua a legislatiei fiscale din Romania nu mai reprezinta de mult o noutate pentru mediul de afaceri. Insa anul 2012 a adus cateva modificari semnificative in domeniu, una dintre cele mai importante, care a intrat in vigoare de la 1 octombrie, fiind posibilitatea de a recupera pierderile fiscale in cadrul proceselor de reorganizare.
Maine vine FMI la Bucuresti. Ce va discuta cu autoritatile, informeaza evz.ro.
O delegatie a Fondului Monetar International va veni maine la Bucuresti pentru a discuta cu autoritatile romane despre recentele evolutii economice, politica fiscala si monetara si evolutiile facute in reformele structurale. Vizita se va incheia pe 14 noiembrie. "O echipa a FMI, condusa de Erik de Vrijer, va face o vizita la Bucuresti, in perioada 6 - 14 noiembrie, pentru a discuta cu autoritatile romane despre recentele evolutii economice, politica fiscala si monetara si evolutiile facute in reformele structurale", preciza, pe 16 octombrie, intr-un comunicat, reprezentantul rezident pentru Romania si Bulgaria, Tonny Lybek, scrie Agerpres.
De ce s-a intarit leul si de ce e bine sa cumparati acum euro, titreaza jurnalul.ro.
Banca Nationala a Romaniei a vandut un miliard de euro in ultimele saptamani, in anticiparea imprumutului de 1,5 miliarde contractat, zilele acestea, de Ministerul de Finante. Faptul a produs aprecierea monedei nationale, euro coborand de la 4,58, la 4,52 lei informeaza Moise Guran, pe blogul sau. Analistul economic apreciaza ca BNR ar putea continua vanzarea de euro, saptamana viitoare, cand cursul euro ar putea ajunge la 4,5 lei. Ar putea fi cel mai bun curs de cumparare a valutei europene, inaintea reluarii procesului de depreciere a leului.
Spunem adio aderarii la euro in 2015, relateaza romanialibera.ro.
Trecerea la moneda euro in anul 2015 „nu mai intra in discutie", afirma guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. In 2007 se promitea ca inlocuirea leu-euro va avea loc in 2012. Romania va amana inca o data inlocuirea monedei sale nationale, leul, cu euro, momentul vehiculat pana in prezent pentru aceasta rocada fiind 2015. Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, spune intr-un interviu acordat ziarului New York Times ca trecerea la euro in acest an nu mai intra in discutie.
Zf.ro: Bancherii pica testul antifrauda: nu pot depista date false prezentate ca avand girul Fiscului.
Nicolae Cinteza, seful Supravegherii din BNR, afirma insa ca sistemul de autocuratare a bancilor functioneaza. Sistemele de control al riscului de frauda implementate de actionarii straini in mari banci romanesti se dovedesc vulnerabile in fata unor documente in aparenta valabile purtand eventual o stampila falsa cu numele ANAF si nici macar filtrele Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri nu reusesc sa depisteze dosare bazate pe date false, dupa cum indica ancheta DIICOT care a zdruncinat reputatia bancherilor in ultimele zile.
Comentarii articol (0)