Are nevoie Romania de un nou acord cu FMI?, se intreaba adevarul.ro.
O noua intelegere cu finantatorii externi va restabili increderea investitorilor in economia romaneasca, dar, pe termen mediu, va crea perceptia ca tara nu se poate descurca in absenta unor reguli impuse din exterior. Autoritatile de la Bucuresti anuntau la sfarsitul saptamanii trecute intentia de a incheia un nou acord, pentru „inca un an sau doi“, cu finantatorii internationali – Fondul Monetar International (FMI), Comisia Europeana (CE) si Banca Mondiala (BM).
Fondurile europene, motiv de discordie: Mai mult acuzatii decat proiecte, scrie dailybusiness.ro.
Fondurile europene mai mult aduc discordie in Romania, decat sa finanteze operatiuni profitabile. Nu numai ca nu reusim sa atragem decat o mica parte din sumele puse la dispozitie, dar politicienii nostril se cearta intre ei, acuzandu-se reciproc de incompetent si coruptie. Catalin Ivan, liderul delegatiei de eurodeputati PSD, a declarat ca mare parte din fondurile de coeziune absorbite de Guvernul Boc in 2011 sunt susceptibile de frauda.
Ai grija unde bagi cardul. Ce comisioane cer bancile pentru retragerile de la bancomatele concurente, informeaza capital.ro.
Cum domnul Dobanda nu mai reuseste sa atraga clienti noi, bancile se orienteaza in ultima vreme spre domnul Comision. Banci care pana de curand aveau o politica tarifara decenta au inceput sa perceapa comisioane pentru fiecare operatiune, iar cele care erau cunoscute pentru comisioanele ridicate, au tinut sa isi respecte renumele.Economica.net va prezinta ce comisioane va cer cei mai mari emitenti de carduri de debit din Romania, daca va prind cu cardul in bancomatul concurentei.
Evz.ro: Leul nu mai tine cu romanii cu credite in euro.
Moneda nationala a continua in aceasta dimineata sa scada in raport cu cea europeana. De la inceputul sedintei de tranzactionare si pana acum (10.30), cursul a crescut cu circa 0,5 bani, pana la 4,5299 lei/euro. Campania electorala este considerata un pericol pentru leu din cauza tensiunilor politice ce ar putea aparea si care putea determina fluctuatii pe piata valutara.
Vis de antreprenor: Afaceri cu zero taxe si impozite, titreaza jurnalul.ro.
Probabil ca nu exista antreprenor care sa nu se fi gandit cum sa faca sa plateasca cat mai putine taxe si impozite catre stat. Asa au aparut, la inceputul anilor ’90, primele firme care operau sub umbrela unor offshore-uri, iar pe masura ce statul a inceput sa reglementeze activitatile si sa-si ia partea leului, au inceput si oamenii de afaceri sa caute metode de a scapa macar de unele obligatii financiare. Ne referim la metodele legale, bineinteles. Intre timp, si statul a decis sa mai dea cate o gura de oxigen unor domenii sau tipuri de companii. Astfel, au aparut afacerile fara taxe si impozite.
Statul va ceda controlul la grupurile 3 si 4 de la Cernavoda, relateaza romanialibera.ro.
Guvernul va ceda pachetele majoritare de actiuni investitorului care asigura finantarea constructiei celor doua unitati, a anuntat sambata premierul Victor Ponta. Cu numai o zi inainte, ministrul Finantelor era convins ca veniturile din privatizari vor fi destinate investitiilor strategice din energie. Proiectul constructiei celor doua reactoare nucleare, evaluat la 4 miliarde de euro, a fost initiat in 2007, iar lucrarile erau estimate sa inceapa in 2010. Din compania de proiect faceau parte Enel, ArcelorMittal Romania, Nuclearelectrica, CEZ, RWE, Iberdrola si GDF Suez.
Programele de guvernare ale USL si ARD fata in fata - cine arunca mai tare cu promisiuni?, intreaba zf.ro.
In primavara lui 2011, cand USL si-a lansat programul de guvernare care urma sa fie pus in practica imediat ce Uniunea avea sa ajunga la putere, PDL, atotputernicul partid din acea vreme, il critica in termeni lipsiti de echivoc: populist, lipsit de substanta; nu sunt resurse pentru a-l acoperi; el inseamna un minus la bugetul general consolidat de 4-5 miliarde de euro anual si nu ne permitem.
Comentarii articol (0)