AvocatNet.ro a discutat in aceasta saptamana cu Cosmin Vasile, partener la Zamfirescu Racoti Predoiu, despre procedura de mediere din perspectiva unui avocat. Am aflat cand se poate aplica aceasta procedura, care sunt avantajele si dezavantajele si ce costuri sunt asociate.
Newsletter avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Primești gratuit, zilnic, în căsuța ta de email, sinteza zilei avocatnet.ro cu cele mai importante noutăți, știri și analize de context.
"Vreau sa punctez perspectiva din care ma aflu aici si din care privesc fenomenul: aceea a unui avocat sau a unei firme de avocatura cu practica foarte extinsa in materie de solutionare a disputelor, care sprijina metodele alternative de solutionare a disputelor si care este focusata pe interesul clientului. Se impune aceasta distinctie pentru a se intelege ca nu sunt mediator, nici practician si, din fericire, sunt strain de toate disputele si luptele generate de aceasta tema.
"Nu vorbim despre o mediere obligatorie, adica de obligativitatea de a parcurge aceasta procedura sub o sanctiune. Practic, este vorba despre un prim pas prealabil inceperii propriu-zise a procedurii de mediere, in conditiile in care aceste sedinte de informare se realizeaza anterior semnarii contractului de mediere si nu presupun remunerarea mediatorului."
Urmareste mai jos toate declaratiile lui Cosmin Vasile din cadrul emisiunii AvocatNet.ro:
Moderator: Valentina Saygo, managing partner Advise Expert Accouting
Producator: Anca Dumitrescu, director editorial AvocatNet.ro
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (14)