avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Prezentare mediere in scoala
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Prezentare mediere in scoala

Buna ziua,
Un director al unui liceu a rugat un mediator autorizat sa vorbesca despre conflicte,mediere,etc la ora de dirigentie.Mediatorul nu va percepe nimic in schimb va fii benevol.
1.Exista vreo prevedere legala acre sa interzica acest lucru mediatorului?
2.Exista vreun protocol intre Consiliul de Mediere si Ministerul Educatiei in acest sens?
3. Poate mediatorul sa imparta pliante stradale?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:52, 30 Aprilie 2014
1. Puteti accepta invitatia fara probleme. Expunerea dvs.trebuie sa fie doar in respectarea Codului deontologic al mediatorilor (anexa nr.8 din Regulamentul de organizare si functionare a CM)
2. In luna martie a acestui an Consiliul de Mediere era in discutii avansate, privind semnarea unui protocol cu Ministerul Educatiei, cu scopul derularii unui program in scoli. Programul se refera la combaterea si reducerea violentei in scolim prin solutionarea pasnica a conflictelor. Daca doriti sa va inscrieti pe lista de voluntari puteti contacta consiliul.
3. Conform anexei nr.7 din Regulamantul de organizare si functionare a CM, aveti dreptul sa va promovati cu ajutorul materialelor publicitare:

ART. 4
(1) Formele de exercitare a profesiei de mediator pot utiliza pentru oferta de servicii de
solutionare a disputelor prin mediere una sau mai multe mijloace de publicitate, respectiv:
a) plasarea unei firme;
b) anunturi de publicitate potrivit prezentelor reguli de publicitate;
c) anunturi si mentiuni in anuare, in carti de telefon sau in alte publicatii;
d) materiale publicitare profesionale sau/si pentru participare la evenimente;
e) oferta de servicii prin corespondenta si carti de vizita profesionale;
f) site internet.
(2) Nu sunt/este permise/permisa acordarea de consultaţii si/sau desfasurarea in public, inclusiv difuzarea in tot ori in parte, a sedintelor de mediere a unor cazuri reale, prin orice mijloc de comunicare in masa, inclusiv prin internet, emisiuni radiofonice sau televizate etc.
Pliante pe stalpi, in statii de autobuz, se pot afisa?
Numai dupa ce consultati HCL-ul emis de primaria dvs.privind acest aspect in conformitate cu
Legea 185/2013 privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate.
In legatura cu activitatea de voluntariat din incinta scolii, nu poate. Activitatea din scoala nu este publica, este o ora de dirigentie si atat. Puteti incheia un protocol cu scoala daca va foloseste la ceva.
Motivul pentru care ati fost invitat este pur educativ, nu are legatura cu activitatea de mediere, asa cum magistratii invitati nu fac acte juridice/de procedura in scoli.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2014
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum reconciliati art.48 din legea 51 cu realitatea? justice123 justice123 [quot]Art. 48 (1) Este interzis avocatului ca, in mod nemijlocit sau prin persoane interpuse, sa foloseasca procedee incompatibile cu demnitatea profesiei in ... (vezi toată discuția)
Sunteti de acord cu “programului national de promovare a medierii” Mediator_Bucuresti Mediator_Bucuresti PROGRAMUL NATIONAL DE PROMOVARE A MEDIERII? SE VA DESFASURA AVAND LA BAZA URMATOARELE PRINCIPII: 1. Elaborarea, tiparirea si punerea la dispozitia ... (vezi toată discuția)
Medierea în școli. metoda de combatere a violenței și hãrțuirii elevilor Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Medierea reprezintă o metodă alternativă la instanța de judecată, prin care oamenii își soluționează conflictele pe cale amiabilă, cu ... (vezi toată discuția)