avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Sunteti de acord cu “Programului national de ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Sunteti de acord cu “Programului national de promovare a medierii”

PROGRAMUL NATIONAL DE PROMOVARE A MEDIERII? SE VA DESFASURA AVAND LA BAZA URMATOARELE PRINCIPII:

1. Elaborarea, tiparirea si punerea la dispozitia asociatiilor profesionale de material publicitare pe suport de hartie, in numar suficient de mare pentru a putea fi promovata profesia. Matritele materialelor elaborate vor fi puse la dispozitie gratuit, in format electronic, in vederea suplimentarii materialelor pentru asociatiile implicate.

2. Efectuarea de clipuri publicitare si difuzarea lor pe posturi TV nationale pe o perioada de minim 6 luni, finantate din bugetul Consiliului de mediere. Clipurile publicitare vor fi puse la dispozitia asociatiilor profesionale doritoare pentru a fi difuzate in paralel si pe posturile TV locale. Pentru contractele de publicitate la nivel local, Consiliul de mediere cofinanteaza aceasta activitate in proportie de 20% din valoarea contractului.

3. Efectuarea de clipuri demonstrative ale unei medieri care vor fi postate pe internet, la sediile instantelor si va fi difuzat lunar, pe o perioada de 6 luni, la posturile de interes local;

4. Organizarea la nivel national si declararea unei zile ca ?Zi nationala fara conflicte?;

5. Constituirea Bibliotecii mediatorului;

6. Constituirea unei Tabere de vara a mediatorilor;

7. Incheierea, in cel mai scurt timp, de protocoale cu toate Curtile de Apel.

8. Elaborarea, impreuna cu MJ si CSM, a unui proiect privind modul de recomandare a medierii de catre magistrati.

9. Obtinerea, in masura posibilitatilor instantelor, de spatii la sediul acestora in vederea exercitarii activitatii de informare gratuita.

10. Incheierea de protocoale de colaborare cu Asociatiile profesionale in vederea dezvoltarii de proiecte privind medierea.

11. Organizarea, in comun cu asociatiile partenere, de conferinte si alte evenimente cu impact la public in vederea cresterii si popularizarii medierii la nivel local.

12. Elaborarea, singular sau in parteneriat, de proiecte europene in scopul cresterii notorietatii medierii.

Dorin Valeriu BADULESCU,




EDITAT: ati scris dv ce este de discutat; nu mai e necesar link-ul
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
trope_doi, utilizator
Cel mai recent răspuns: franciska74 , utilizator 09:54, 30 Mai 2012
Ar fi ideal daca s-ar proceda intocmai!!!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
andymaurul, utilizator
De ce n-ar fi cineva de acord cu promovarea medierii?!

Cat priveste cele scrise la pct-ul 9 am inteles ca exista asemenea "puncte de informare" pe la instante...

In alta dezordine de idei (am scris si cu alte ocazii) cred ca ar fi indicat ca in materia dreptului muncii (litigii de munca) sa fie obligatorie medierea, ca o etapa procesuala obligatorie - inainte de a se ajunge la instanta.
Este prima initiativa notabila a noului Consiliu de Mediere.
Cred ca toti mediatorii autorizati, agreeaza aceasta initiativa si vor depune toate diligentile sa promoveze medierea in arealul in care isi desfasoara activitatea.
Se pune totusi intrebarea : Cine nu este de acord cu promovarea medierii si...de ce???
Cred ca orice mediator este de acord cu promovarea medierii cu o singura conditie: sa fie facuta facuta pentru a isi atinge scopul, nu doar pentru a cheltui bugetul si a sustine: "am incercat, dar atat am reusit"


1. Materialele publicitare tiparite nu sunt de mare impact, deci as prefera ca bugetul sa mearga catre punctul 2, difuzarea de clipuri publicitare pe posturi nationale. Indiferent de cate materiale vor tiparite de catre Consiliul de Mediere cat si de cele care vor fi tiparite si de catre Asociatii in contextul actual ne vom incadra in maxim 5 la suta procent de expunere catre targetul mediatorilor. Mai curand as derula o campanie nationala de trimitere on line a unei prezentari insotite de o brosura/pliant catre institutiile/companiile existente. Se poate apela la o companie de mailling sau se poate desfasura la nivel mai mic chiar de catre angajatii desemnati ai Consiliului de Mediere.

2. Presupun ca video-clipul va fi produs cu ajutorul lui Zeno Sustac si atunci nu va costa mult. Ce imi ridica semne de intrebare sunt cele 6 luni propuse pentru difuzare. Cu siguranta plata difuzarii celor 15 secunde de video-clip in cadrul emisiunilor unde se uita targetul/tinta unui mediator (altfel se arunca banii pe geam) se va face la CPP (cost per point - punct de audienta) si nu la costul de rate card (costul emisiuni din grila de programe) dar cu toate acestea inseamna cateva sute sau chiar mii de euro pe 15 secunde x de 2-3 ori pe zi si astfel ma tot intreb, de unde ar putea iesi acest buget de cateva milioane de euro, pentru cele 6 luni. Nu mai vorbbesc de costul studiului de piata pentru identificarea preferintelor TV ale target-ului. Am fost Director de Marketing intr-o companie multinationala si stiu ce presupune o campanie ATL de promovare a unui serviciu.

3. O foarte buna idee de marketing cu expunere atat pentru "navigatorul" pe internet cat si pentru justitiabilul care are in desfasurare un proces in instanta.

4. Zi nationala fara conflicte - se va putea face vizibila doar in cadrul unor evenimente de gen: conferinte, concerte in aer liber, etc

5. Nu cred ca este necesara in momentul acesta o biblioteca a mediatorului.In ce va consta biblioteca? In cele 10 carti scrise de catre autori romani si cele inca 5-6 traduse? Probabil se vor adauga Codurile, Culegeri de spete, Tratate de psihologie, Abilitati de negociere si cateva carti despre interpretarea mesajelor non-verbale. Parerea mea este ca este permatur si neavenit sa se investeasca intr-o biblioteca acum.

6. In ce ar consta o Tabara de vara? Exista deja Scoala de vara a Colegiului Mediatorilor si nu ar fi indicat sa se copieze acest tip de eveniment doar de dragul schimbarii institutiei care organizeaza evenimentul.

7. Un DA cu litere de tipar.

8. Exista judecatori care mentioneaza medierea la inceputul sedintei de judecata dar fara sa explice ce presupune. Asociatia Europeana a Judecatorlor (GEMME) care sprijina medierea prin filiala din Romania, a dezvoltat un asemenea proiect si cred ca si ei trebuiesc implicati deoarece ar fi o importanta sustinere.

9. E, aici este aici. Exista la cateva instante un asemenea birou, dar chiar este un simplu birou de lemn, aflat pe hol, cu un singur scaun (cel pe care sta mediatorul, justitiabilul probabil ca trebuie sa stea in picioare, in timp ce este informat despre mediere) si care sub nici-o forma nu se poate numi punct de informare. Sunt programe in derulare (dezvoltate de 2 Asociatii de mediatori) si va pot descrie ce se intampla in cele 8 ore de "garda". Indiferent de cate pliante/tiparituri are Mediatorul de serviciu pe masa si de cat de mult isi face cunoscuta prezenta, justitiabilul care are treaba ori in instanta ori la arhiva, solicita mediatorul pentru a cere eventual un pix, o hartie sau a intreba unde este arhiva. Este necesara o camera/incapere....asa cum este cea a avocatului dar nu mai mare de 2 birouri, in care chiar cu respectarea confidentialitatii sa se poata discuta cu un mediator.....deci civilizat.

10. Exista si acum protocoale incheiate, dar cu cat mai multe cu atat mai bine.

11. Iarasi de bun augur.

12. Nu pot decat sa ma bucur ca vor fi sprijinite Asociatiile care au in derulare sau vor sa deruleze asemenea proiecte.

Avand in vedere Programul propus, eu astept sa primesc din partea Consiliului de Mediere si detalii privind derularea lui, pentru ca sa am o imagine de ansamblu asupra promovarii medierii.
Sunt de acord cu orice masura legala care sa faca medierea functionala. In doi ani abea am amortizat banii cheltuiti pe cursuri, autorizare si inregistrare. Medierea nu trebuie sa se faca culegand clientii de pe holurile instantelor si incalcand regulile. Cred in mediere si sper sa profite tuturor, nu numai unui mic grup.Poate de acum CM se va implica in acest sens.

Alte discuții în legătură

Promovarea medierii in cauzele transfrontaliere, in materie civila Ceausescu Liliana - Birou de Mediator Ceausescu Liliana - Birou de Mediator La sfarsitul saptamanii trecute, la Timisoara a avut loc conferinta al carei obiect a fost proiectul privind promovarea medierii in cauzele transfrontaliere, ... (vezi toată discuția)
Prezentare mediere in scoala liveomars liveomars Buna ziua, Un director al unui liceu a rugat un mediator autorizat sa vorbesca despre conflicte,mediere,etc la ora de dirigentie.Mediatorul nu va percepe ... (vezi toată discuția)
Mediatorul de serviciu Nicolae Dediu Nicolae Dediu Stim cu totii ca holurile judecatoriilor sunt mereu pline de justitiabili, iar judecatorii sunt obositi de numarul imens de dosare ce trebuiesc ... (vezi toată discuția)