avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... cum reconciliati art.48 din legea 51 cu realitatea?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

cum reconciliati art.48 din legea 51 cu realitatea?

Art. 48
(1) Este interzis avocatului ca, in mod nemijlocit sau prin persoane interpuse, sa foloseasca procedee incompatibile cu demnitatea profesiei in scopul dobandirii clientelei.
(2) De asemenea, este interzis avocatului sa foloseasca mijloace de reclama sau de publicitate in acelasi scop. Statutul stabileste cazurile si masura in care avocatul poate informa publicul cu privire la exercitarea profesiei sale.


Saiturile avocatilor sunt legale?
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 15:27, 24 Iulie 2011
Statutul profesiei de avocat
Publicitatea formelor de exercitare a profesiei

Art. 230
(1)Publicitatea formelor de exercitare a profesiei este destinata sa asigure publicului informatii cu privire la activitatea desfasurata de acestea. Publicitatea trebuie sa fie veridica, sa respecte secretul profesional si sa fie realizata cu demnitate si prudenta.
(2)Indiferent de mijlocul de publicitate utilizat, toate mentiunile laudative sau comparative si toate indicatiile referitoare la identitatea clientilor sunt interzise.
(3)Mijloacele de publicitate a formelor de exercitare a profesiei nu pot fi folosite ca reclama in scopul dobandirii de clientela.

Art. 231
(1)Formele de exercitare a profesiei de avocat pot utiliza una sau mai multe mijloace de publicitate, respectiv:
a)plasarea unei firme;
b)anunturi de publicitate potrivit prezentului statut;
c)anunturi si mentiuni in anuare si carti de telefon;
d)invitatii, brosuri si anunturi de participare la conferinte, colocvii, etc. profesionale si de specialitate;
e)corespondenta profesionala si carti de vizita profesionale;
f)adresa de Internet.
(2)Nu este permisa utilizarea urmatoarelor mijloace de publicitate:
a)oferirea serviciilor prin prezentare proprie sau prin intermediar la domiciliul sau resedinta unei persoane, sau intr-un loc public;
b)propunerea personalizata de prestari de servicii efectuata de o forma de exercitare a profesiei, fara ca aceasta sa fi fost in prealabil solicitata in acest sens;
c)acordarea de consultatii si/sau redactarea de acte juridice, realizate pe orice suport material precum si prin orice alt mijloc de comunicare in masa, inclusiv prin emisiuni radiofonice sau televizate.
(...)
Art. 236
(1)Formele de exercitare a profesiei pot avea adresa proprie de Internet, care poate cuprinde mentiuni referitoare la activitatea desfasurata, precum si cele permise corespondentei.
(2)Continutul si modul de prezentare a adresei de Internet se avizeaza, in prealabil, de consiliul baroului si trebuie sa respecte demnitatea si onoarea profesiei, precum si secretul profesional.
(3)Adresa de Internet nu poate cuprinde nici o intercalare cu caracter de reclama sau mentiune publicitara pentru un produs sau serviciu diferit de activitatile prevazute de art. 3 alin. (1) din Lege.
(4)Adresa de Internet nu poate contine legaturi catre alte adrese de Internet (link-uri) al caror continut ar fi contrar principiilor esentiale ale profesiei de avocat.
(5)Pentru realizarea obiectivelor mentionate la alineatul (4), forma de exercitare a profesiei detinatoare a adresei de Internet trebuie sa asigure in mod regulat vizitarea si evaluarea paginilor proprii si a paginilor la care este permis accesul pe baza legaturilor realizate prin intermediul adresei proprii si trebuie sa dispuna fara intarziere eliminarea lor, daca continutul si forma acestora sunt contrare principiilor esentiale privind exercitarea profesiei de avocat.


Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
luiza2008, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut referinte despre avocati ContSters277534 ContSters277534 Stiu ca e foarte posibil sa nu raspunda nimeni punctual, probabil nici nu exista... insa ar fi extrem de utila si eu caut o sursa de referinte despre ... (vezi toată discuția)
Doctorii stomatologi pot sa aiba reclame in mall-uri? Hleihil Dana Hleihil Dana Buna seara Doctorii stomatologi pot sa aiba reclame in mall-uri sau pe alte panouri publicitare? Care este sanctiunea,in caz ca au? Multumesc (vezi toată discuția)
Avizare sigla si pagina de internet de catre consiliul baroului??!!?? bardan bardan Art. 235 alin.1 lit. c) din Statutul profesiei de avocat prevede ca \"sigla formei respective de exercitare a profesiei, avizata, in prealabil, de consiliul ... (vezi toată discuția)