O pata de culoare intr-o piata gri: secretele celor care construiesc sute de apartamente noi, titreaza adevarul.ro.
Cativa dezvoltatori imobiliari au inceput sa construiasca sau au anuntat intentii de a incepe sau continua proiecte rezidentiale de mari dimensiuni pe o piata rezidentiala, in care in ultimii ani s-au lansat doar proiecte mici, cu cateva apartamente. Pe ce mizeaza ei? Dezvoltatorul Tagor, din Israel, vrea sa construiasca un ansamblu imobiliar format din 12 blocuri, cu 548 de apartamente, in zona Soseaua Alexandria din sud-vestul Bucurestiului, pentru care va investi 34 milioane euro impreuna cu fondul britanic de investitii Patron Capital.
De ce nu functioneaza asigurarea obligatorie a locuintei, se intreaba capital.ro.
Pe de o parte, exista un singur asigurator, PAID, care este format din companii private, iar pe de alta parte, in interiorul acestei societati de asigurare fiecare actionar trebuie sa-si castige un segment de piata, acestia recurgand la cele mai diverse metode de atragere a clientilor de partea lor. La baza aparitiei Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintei a stat, printre altele, exemplul dat de guvernul comunist care, dupa cutremurul din 4 martie 1977, a introdus obligativitatea asigurarii tuturor locuintelor fara exceptie, asigurare care era perceputa de unicul asigurator la acea vreme, ADAS, si care colecta primele de asigurare cu ajutorul statului.
Mai multe masini nu inseamna mai multe accidente. Cum a evoluat siguranta auto, informeaza dailybusiness.ro.
Un studiu realizat de Institutul pentru Prevenirea Criminalitatii releva faptul ca numarul accidentelor de circulatie din Romania se schimba in functie de situatia economica a tarii, cel actual, din plina criza economica, indicand peste 9.000 de accidente, la fel ca la inceputul anilor '90. Potrivit acestui studiu, in 1990, cand numarul masinilor din Romania era de maximum 2 milioane, la nivel national au fost inregistrate 9.700 de accidente rutiere, care s-au soldat cu moartea a 3.782 de persoane.
Romanii risca sa ramana fara pensie! Cum pot avea o viata indestulata la batranete, relateaza evz.ro.
Masurile populiste ne pot aduce in situatia de a avea peste 20 de ani pensii cat doar un sfert din salariu. Pentru a nu ajunge in aceasta situatie, trebuie crescuta varsta de pensionare, spun analistii. Numarul salariatilor scade, cel al pensionarilor creste, iar statul colecteaza prea putin din contributiile sociale. Acestea sunt cauzele bombei sociale care va exploda in 20 de ani. Atunci va ajunge la pensie un numar impresionant din angajatii din prezent: „decreteii”. Concret, daca masurile populiste continua si nu sunt inlocuite de unele eficiente, romanii vor primi o pensie cu care vor putea trai cel mult o saptamana – doua.
Jurnalul.ro: Seceta afecteaza si culturile de toamna.
Pentru a nu fi compromise culturile este nevoie de zapada de cel putin 30 de centimetri. Culturile de grau si rapita semanate in aceasta toamna risca sa fie afectate din cauza lipsei de apa din sol. “Seceta ar putea afecta si culturile de toamna, cele mai expuse fiind graul si rapita”, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezoltarii Rurale (MADR). Cu toate acestea, autoritatile spun ca anul acesta este mai bine decat in perioada similara a anului trecut.
Care este adevarata miza a Romaniei la Bruxelles, scrie romanialibera.ro.
Centrul Roman de Politici Europene (CRPE) a publicat, luni, analiza variantelor de negociere pe care Romania le are in decizia privind viitorul buget multianual al UE (2014-2020), precum si estimarea sumelor pe care le-ar putea primi pe Politica de Coeziune si pe cea Agricola, in cel mai optimist ori in cel mai pesimist scenariu. Propunerea de buget facuta saptamana trecuta de Presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, aduce un element nefavorabil Bucurestiului: legarea viitoarelor alocari de rata de absorbtie din prezent (articolul 45 din propunerea Rompuy stabileste un model de calcul care in interpretarea oficialilor romani singularizeaza tara noastra, se explica intr-un comunicat de presa lansat de CRPE.
Comentarii articol (1)