ACCES GRATUIT
Despre eficienta taxelor si a impozitelor: statul trebuie sa abandoneze atitudinea superioara
N-am sa intru in discutia cu privire la diferenta dintre taxe si impozite, intrucat sub aspectul in discutie nu prezinta relevanta respectiva diferenta in conditiile in care atat la nivel micro cat si la nivel macro fondurile publice sunt cheltuite cu acelasi nivel de „eficienta”. Problema este mai simpla de atat, respectiv are legatura cu ce ar trebui sa faca contribuabilul atunci cand fondurile publice sunt cheltuite in mod ineficient, adica nu in interesul celor multi ci pentru cei putini.
Articolul continuă mai jos
Plata taxelor si impozitelor are legatura cu existenta statului respectiv cu ideea de solidaritate sociala care sta la baza natiunii. Afectarea dreptului de proprietate, in mod semnificativ, prin plata taxelor si impozitelor este jutificata de acest interes de ordin superior: existenta statului si a natiunii. Cercul nu se inchide cu acest interes, intrucat reversul este acela ca statul trebuie sa dea dovada de responsabilitate si sa asigure satisfacerea acelor nevoi retinute ca fiind de competenta sa. Existenta statului trebuie pusa in balanta alaturi de Responsabilitatea statului in acoperirea nevoilor contribuabililor.
Cititi articolul integral pe Wall-Street.ro.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)