Cati angajati sustin un pensionar in fiecare judet. In Teleorman, un angajat sustine aproape trei pensionari, titreaza adevarul.ro.
Raportul subunitar dintre numarul de salariati si cel al pensionarilor cantareste tot mai greu in deficitul bugetului de pensii, care a ajuns la la 3 miliarde de euro anul trecut si s-a ridicat la peste 11 miliarde de euro in perioada 2008-2012. Potrivit ultimelor date disponibile, in noiembrie 2012, numarul total al salariatilor era de 4,7 milioane, in timp ce numarul pensionarilor a fost de 5,3 milioane, de unde rezulta ca, in medie, la nivel national, fiecare salariat intretine 1,12 pensionari, potrivit businessday.ro.
Cat timp sa mai platim facturi uriase la intretinere, se intreaba capital.ro.
Gigacaloria a devenit un lux pe care romanii nu si-l mai pot permite. Capital si Evenimentul zilei trag un semnal de alarma prin care arata ca acest punct ar trebui sa fie prioritar pe agenda autoritatilor. Un veteran de razboi din Arad a intrat in stare de soc si nu mai poate vorbi dupa ce a vazut factura la energie termica pentru luna decembrie: 2.542 de lei (25 de milioane de lei vechi) intr-o singura luna. Pare greu de imaginat, dar este real.
Guvernul Ponta, salvat de BNR? Cum a ajuns statul sa traiasca din "suveica" bancherilor, informeaza dailybusiness.ro.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat pentru a doua saptamana consecutiv suma cu care imprumuta bancile prin licitatia repo, plafonul ajungand luni la 10 miliarde lei. Miscarea ascunde o realitate alarmanta – statul cauta cu disperare bani si se foloseste tot mai mult de bancheri.
Leul prinde puteri. Iata cat a castigat in fata euro si a francului elvetian, scrie evz.ro.
Leul s-a apreciat astazi in raport cu moneda europeana, unul din motive fiind apetitul crescut al strainilor pentru titlurile de stat locale. Cursul oficial a scazut cu circa un ban de ieri pana astazi, pana la un nivel de 4,3667 lei/euro.
Soc si groaza: comertul online se face tot pe PC, informeaza jurnalul.ro.
Retelele sociale si tabletele nu fac mare branza in domeniul cumparaturilor, potrivit unui studiu PwC. Desi toata lumea se grabeste sa prezica sfarsitul erei calculatoarelor in dauna tabletelor si smartphone-urilor si rolul universal al retelelor sociale in comert, iata ca viitorul se amana. Cel putin asta este viziunea PricewaterhaouseCooper.
Romania, in topul economiilor stagnante in urmatorii 3 ani, relateaza romanialibera.ro.
Bazat pe ultimul raport al Bancii Mondiale („Global Economic Prospects“), topul propus de Business Insider identifica 20 de zone cu cel mai lent ritm de dezvoltare intre 2013 si 2015. Romania (locul 12) se afla insa in compania selecta a zonei euro (locul 1), Japoniei (2) sau Statelor Unite (17).
Comentarii articol (3)