Adevarul.ro: Petrom doboara inca un record: profit de 3,95 miliarde de lei in 2012, cel mai mare din istoria companiei si a Romaniei.
Petrom a inregistrat in 2012 un profit de 3,946 miliarde de lei (885,5 milioane de euro), acesta fiind un nou record pentru grup, dar si cel mai mare castig obtinut vreodata de o companie din Romania. Vanzarile Petrom au urcat anul trecut cu 16%, atingand valoarea record de 26,26 miliarde de lei (5,892 miliarde de euro).
Se intampla la noi: Cum a fost abandonata cea mai lunga autostrada "suspendata" din Estul Europei, se intreaba capital.ro.
Viaductul din apropierea localitatii Suplacu de Barcau, parte a Autostrazii Transilvania, trebuia sa aiba o lungime de 1,8 km, ceea ce il plasa pe locul doi in Europa, dupa viaductul Millau din Franta. Ce s-a ales insa de acest proiect dupa trei ani de la inceperea lucrarilor?
Blestemul banului public? Cei 7 miliardari care au inceput 2013 cu stangul, titreaza dailybusiness.ro.
Dinu Patriciu, Gigi Becali, Dan Voiculescu, George Copos, S.O. Vintu, Puiu Popoviciu, Nelu Iordache. Sunt doar cativa dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri ai Romaniei care au facut afaceri cu statul si iata, au inceput anul 2013 cu stangul. De la problemele de sanatate, la dosare penale, miliardarii par sa fi fost loviti de un adevarat blestem al banului public.
Regionalizarea afacerilor. Cine pierde, cine castiga, relateaza jurnalul.ro.
Regiunea europeana va deveni principala scena a viitoarelor razboaie politice. Statul central va scapa din mana parte din fondurile europene (dar si responsabilitatea politica pentru nereusitele in ceea ce priveste absorbtia acestora). In regiuni se vor decide investitiile, se vor aloca banii, tot acolo se vor acorda ajutoare de stat pentru companii si se vor culege taxe si impozite. Puterea executiva delegata de centru regiunilor face proiectul extrem de seducator pentru toti factorii de forta locali. Ce spun insa analistii si oamenii de afaceri?
Bula energiei verzi a inceput sa crape, scrie romanialibera.ro.
ANRE propune reducerea numarului certificatelor verzi pentru energia solara si microhidrocentrale. Se pregateste eolianul? Enegia verde genereaza pierderi de competivitate pentru industria interna, costuri suplimentare pentru consumatorii casnici dar profituri generoase pentru investitori si comenzi grase pentru furnizorii externi de componente.
Economia a creat aproape 100.000 de locuri de munca noi anul trecut. Cel mai greu isi gasesc de lucru absolventii de facultate si cei peste 40 de ani, informeaza zf.ro.
Numarul de salariati din economie a crescut cu aproape 100.000 de persoane in ultimul an, pana la 4,31 milioane de angajati, insa o analiza a ultimilor cinci ani arata ca piata muncii mai are de recuperat inca 522.000 de locuri de munca pierdute pe timp de criza.
Comentarii articol (0)