Legea nr. 6/2013 a bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2013 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 107, din 22 februarie 2013 si a intrat astazi in vigoare.
Actul normativ prevede si autorizeaza pentru anul bugetar 2013 veniturile pe capitole si subcapitole si cheltuielile pe destinatii si pe ordonatori principali de credite pentru bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor pentru somaj, bugetele institutiilor publice finantate partial din venituri proprii, precum si reglementari specifice exercitiului bugetar al anului 2013.
Potrivit documentului, bugetul asigurarilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii se stabileste la venituri in suma de 50.703,8 milioane lei, iar la cheltuieli, in suma de 50.703,8 milioane lei. In acelasi timp, sistemul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale se stabileste la venituri in suma de 291,7 milioane lei, iar la cheltuieli, in suma de 105 milioane lei, cu un excedent de 186,7 milioane lei.
Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2013 a fost publicata in Monitorul Oficial in aceeasi zi cu Legea bugetului de stat, despre care puteti citi mai multe AICI.
Puteti consulta AICI legea in forma transmisa spre promulgare.
Proiectul legii bugetului asigurarilor sociale de stat a fost adoptat de Parlament cu 310 voturi "pentru" si 109 voturi "impotriva" la inceputul lunii februarie. Conform Mediafax, la acest proiect de act normativ a fost adoptat un singur amendament, care propune eliminarea prevederii potrivit careia ordonatorul principal de credite are obligatia sa transmita Ministerului Finantelor Publice detalierea in structura, pe functii, a numarului maxim de posturi finantat prin prezenta lege si salariul mediu de baza pe functii, din anul 2013, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi. Comisiile de specialitate au explicat acceptarea acestei modificari "pentru o informatie juridica completa si punerea de acord cu normele de tehnica legislativa prevazute de Legea 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative".
Comentarii articol (0)