avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Declaratia 600. Venit minim 741 lei vs. 788 lei
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Declaratia 600. Venit minim 741 lei vs. 788 lei

Buna ziua,
Dupa cum se stie pana la 31.01.2013 s-a depus declaratia 600, avand in vedere venitul minim de 741 lei.
In februarie 2013 s-a votat bugetul pe 2013, astfel incat venitul minim a devenit 788 lei.
Intrebarea este:
Cei care au depus deja declaratia respectiva in ianuarie, vor mai depune o rectificativa sau altceva pana la 28 feb 2013? Sau face fiscul aceasta treaba din oficiu? Dvoastra cum tratati aceasta situatie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:48, 10 Martie 2013
Buna ziua,
Un pic de ajutor ... pentru mesajul precedent?
Multumesc.
Buna ziua, s-a confruntat cineva cu situatia de mai sus?
Dupa cum spuneam ... Legea nr. 6/2013 a bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2013 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 107, din 22 februarie 2013 si, conform normelor de tehnica legislativa, a intrat in vigoare la 3 zile de la publicare, adica luni, 25 februarie. Actul normativ majoreaza cu peste 100 de lei castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat. ... extras din www.avocatnet.ro/content/art...

Sa intelegem de aici ca cine a depus pana la 31.01.2013 cu 741 lei, mai depune abia la anul pana la 31.01.2014 cu 778 lei?
Stie cineva daca trebuie facuta / depusa rectificativa in acest caz? Sau face fiscul din oficiu?
Desi cred ca fiscul va face modificarea din oficiu, puteti depune o declaratie rectificativa. Oricum, plata C.A.S. se va face corespunzator venitului de 788 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depun sau nu declaratia 600? Roxie Roxie Declaratia trebuie depusa de: d) persoanele care realizează venituri din profesii libere; Eu sunt PFA traducator. CINE NU TREBUIE SA DEPUNA: ... (vezi toată discuția)
Inchidere de an ii - ce declaratii trebuie depuse? gargamella gargamella Ce trebuie depus la finante ptr inchiderea de an pe 2012 ? Eu am inceput activitatea in 2012 prin octombrie...am doar cateva facturi...ca nu a mers ... (vezi toată discuția)
Plata contributie pensii pfa geanina100 geanina100 Buna ziua, Am un PFA din mai 2013, pe care am venituri 0. Am primit o somatie de plata cu o suma consistenta din care cea mai mare parte reprezinta ... (vezi toată discuția)