avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inchidere de an ii - ce declaratii trebuie depuse?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inchidere de an ii - ce declaratii trebuie depuse?

Ce trebuie depus la finante ptr inchiderea de an pe 2012 ?
Eu am inceput activitatea in 2012 prin octombrie...am doar cateva facturi...ca nu a mers afacerea
Pana cand trebuiesc depuse actele?
Daca am depasit termenul ce se poate intampla?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gargamella , utilizator 17:36, 4 Februarie 2013
Se depun declaratiile:
- Declaratia 220 privind veniturile si cheltuielile estimate si pana la 31 ianuarie
- Declaratia 600 - Declaratie privind venitul asigurat la sistemul public de pensii (daca nu sunteti salariat sau pensionar) - 31 ianuarie.
Contribuabilii care desfăşoară activităţi impuse în sistem real, care în anul fiscal precedent au realizat venituri sub nivelul plafonului minim prevăzut de lege, nu sunt obligaţi să se asigure şi nu datorează contribuţie de asigurări sociale, pentru anul fiscal următor.
Contribuabilii al caror venit net anual, respectiv valoarea anuala a normei de venit, dupa caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este peste 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, adica 778 lei ( 35% x 2223 = 778 lei) este obligat sa depuna declaratia 600. Contributia minima este 244 lei (778 x 31,3% = 244 lei)
- Declaratia 200 - "Declaratie privind veniturile realizate", pana la data de 25 mai inclusiv:
- Declaratia 392b de catre neplatitorii de tva – pana la data de 25 februarie.
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
George David, Contabil
Eu am infiintat II-ul in august 2012
decizia de impunere la finante am facut-o ca si cand as fi functionat din octombrie...desi eu activitatea la magazin am inceput-o in decembrie....(magazin care in prezent e inchis de pe data de 24 decembrie pana in martie 2013 ptr ca nu merge si vreau sa ma axez pe altceva)
- din cate am inteles mai am timp sa depun declaratiile,doar cu declaratiile 600 si 220 am intarziat(contabila mea a avut niste probleme de sanatate si nu s-a putut ocupa si de mine), intrebarea mea voi primi o amenda sau ceva?
- cand am facut acea decizie de impunere am declarat profit 1000 ron si 3000 ron cheltuieli...desi eu eram constienta ca nu voi realiza aceste sume....dar nu am inteles ce mi-au explicat cele de la finante dar trebuia sa ajung la suma de 728 ron/luna pensia si nu mai stiu ce....eu fiind in somaj...nu inteleg de ce trebuie sa platesc contributia la pensie si restul ca si cum eu as realiza venitul minim desi eu nu am niki un profit in aceste luni!!!
Ma puteti lamuri?
Va multumesc frumos ptr raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributie pensii pfa geanina100 geanina100 Buna ziua, Am un PFA din mai 2013, pe care am venituri 0. Am primit o somatie de plata cu o suma consistenta din care cea mai mare parte reprezinta ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale doinabuzea doinabuzea Am un PFA, neplatitor de TVA, fara salariati si as vrea sa stiu ce obligatii fiscale am de indeplinit si pina la ce data, cu specificarea prevederilor ... (vezi toată discuția)
Declaratii si contributii Roxie Roxie Buna ziua, Sunt PFA si anul trecut, pe tot anul, am avut venituri de 856 ron din activitatea PFA. In paralel, din luna august, am inchiriat un apartament, cu ... (vezi toată discuția)