avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Depun sau nu declaratia 600?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Depun sau nu declaratia 600?

Declaratia trebuie depusa de:
d) persoanele care realizează venituri din profesii libere;

Eu sunt PFA traducator.

CINE NU TREBUIE SA DEPUNA:
Contribuabilii al caror venit net anual, respectiv valoarea anuala a normei de venit, dupa caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este sub 35% din câstigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat ( 35% x 2117 = 741 lei)

Anul trecut venitul pe intreg anul a fost 856 ron, anul asta il estimez ceva mai bun, dar in nici un caz 741 ron pe luna.
Mai depun sau nu declaratia 600?
Veniturile din chirii se iau in considerare atunci cand calculez suma pe luna?
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2013
Roxie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dimintei Irina Bucuresti , Contabil 17:38, 1 Februarie 2013
Nu au obligatia depunerii persoanele care sunt asigurate in sistemul public de pensii, pensionarii, termenul limita 31.01.2013

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii obligatorii in cazul unui birou de mediator Lentian Lentian Buna ziua, Am deschis in luna august 2013 un birou de mediator. In prezent nu realizez venituri din alte surse. Venitul declarat la finante a fost de 100 lei ... (vezi toată discuția)
Contributie cas ContSters264603 ContSters264603 Daca am un venit din activitate independenta (nu exista si regim de salariat) care depaseste 741RON/luna - sa spunem ~2000 RON, exista obligatia de a plati ... (vezi toată discuția)
Plata c.a.s sixquads sixquads As dori sa stiu daca avand o inteprindere individuala, dar in acelasi timp fiind pensionar, sunt obligat sa platesc C.A.S pentru activitatea desfasurata prin ... (vezi toată discuția)