Cine se bate pentru controlul unei piete cat o cincime din PIB-ul Romaniei. Negocierile partidelor pentru sefia Autoritatii de Supraveghere Financiara, titreaza adevarul.ro.
Dupa ce deputatii au votat ordonanta de infiintare a Autoritatii de Supraveghere Financiara, partidele politice lupta pentru a-si numi favoritii la sefia institutiei care va controla o piata de peste 24 de miliarde de euro, cat o cincime din PIB-ul Romaniei. Pana la jum?tatea lunii martie urmeaza ss fie infiintata Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), institutie care va reuni sub aceeasi umbrela controlul asigurarilor, al pensiilor private si al pie?ei de capital. Totul prin desfiintarea celor trei actuale autoritati de control – Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si Comisia Nationala de Valori Mobiliare (CNVM).
Unde sunt sutele de milioane de euro promise pentru reabilitarea termica a blocurilor, se intreaba capital.ro.
Constructorii mici si mijlocii, care nu au acces la lucrari de infrastructura rutiera, precum si producatorii de materiale de constructii au facut ochii mari cand la sfarsitul lui 2011 autoritatile anuntau un program ambitios de reabilitare termica ce urma sa implice peste 360 mil. euro.
Razboiul monedelor. De ce tine Isarescu cu dintii de leu, informeaza dailybusiness.ro.
In plin razboi al valutelor, Mugur Isarescu nu vrea sub nicio forma sa sacrifice leul de dragul cresterii economice. Intr-un mesaj categoric si vehement, guvernatorul BNR a spus ieri foarte clar – nu va deprecia leul si va tine dobanzile sus, chiar daca Romania risca sa devina victima de serviciu in razboiul valutar mondial.
Evz.ro: Pierderi colosale pentru cea mai mare banca de la noi!
BCR, cea mai mare banca locala dupa active, a raportat pentru anul trecut o pierdere neta de circa 1,2 miliarde de lei (circa 280 de milioane de euro), potrivit datelor prezentate de grupul mama. Pierderea neta a bancilor pentru intreg sistemul bancar a fost anul trecut de 2,2 miliarde de lei, asa incat cele 1,2 miliarde ale BCR reprezinta mai bine de jumatate.
Ce se mai produce in Romania, relateaza jurnalul.ro.
Caderea regimului comunist a insemnat si reducerea abrupta a productiei industriale, in decurs de 3 ani. In plus, s-au pierdut si peste doua milioane de locuri de munca. Astfel, in 1992 mai produceam de circa 55 de miliarde de lei. Si chiar daca acum a revenit pe un trend ascendent, industria autohtona mai are mult de recuperat pana la valoarea maxima de 107 miliarde de lei atinsa in 1980.
Bancile din Romania – fara profit, dar stabile, scrie romanialibera.
Anul trecut, institutiile de credit din Romania au intregistrat cele mai mari pierderi din istorie. In fapt, singura veste buna despre sistemul bancar vine dinspre BNR, care arata ca o singura banca are solvabilitatea la un nivel considerat periculos.
Comentarii articol (0)