Clinicile private, firmele din morarit si magazinele de bricolaj, pandite de insolventa in acest an, titreaza adevarul.ro.
Anul 2013 va fi unul al insolventelor, atrag atentia specialistii din domeniu. Cele mai afectate companii, care se vor confrunta in acest an cu dificultati financiare si care sunt expuse riscului de a intra in insolventa sunt cele care ofera servicii medicale private, cele din sectorul moraritului, dar si cele din bricolaj, apreciaza reprezentantii Casei de Insolventa Transilvania.
Cum iti refuza statul dreptul legal de a deduce TVA, informeaza capital.ro.
In ultima perioada, au aparut o serie de cauze in care autoritatile fiscale refuza persoanelor impozabile recunoasterea dreptului de deducere a TVA pe considerentul ca furnizorul sau sau unul dintre furnizorii furnizorului sau ar fi savarsit anumite nereguli.
Romanul se viseaza patron. Ce-l impiedica sa devina, se intreaba dailybusiness.ro.
3 din 10 romani vor sa se faca antreprenori. Dar de la a vrea pana la a putea si a si realiza, e cale lunga. Start-up-urile se confrunta cu multe piedici, de la o abordare naiva, la mentalitati dezvoltate fortat de visul occidental si pana la conditiile din piata.
Inspectorii de munca au aplicat amenzi de peste 1,6 milioane lei, pentru munca la negru, scrie evz.ro.
Inspectorii de munca au aplicat amenzi de 1,626 milioane lei pentru munca la negru si au identificat 287 de persoane care lucrau fara forme legale, in urma celor 2.653 controale efectuate in ultima saptamana a lunii februarie, informeaza un comunicat al Inspectiei Muncii, remis marti Agerpres.
Procesul de consolidare fiscala din Romania este sustenabil, relateaza jurnalul.ro.
Romania indeplineste conditiile de abrogare a procedurii de deficit excesiv, iar iesirea din aceasta procedura va avea loc dupa notificarea rezultatelor bugetare pe 2012 si validarea cifrelor de catre Eurostat, in aprilie 2013. Conform unui comunicat al Ministerului Finantelor Publice, indeplinirea conditiilor pentru iesirea din procedura de deficit excesiv (deficit bugetar sub 3% din PIB in anul 2012 si prognoze credibile de mentinere a deficitului sub 3% din PIB in 2013 si 2014) a fost remarcata de vicepresedintele Comisiei Europene, Olli Rehn, la reuniunea Consiliului ECOFIN, de la Bruxelles, la care Romania a fost reprezentata de ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.
Romanialibera.ro: E justificata "isteria" Schengen?
Esecul aderarii la Schengen doare atat prin prisma pierderilor transportatorilor din stationarile in exces la punctele vamale, dar in mare masura si din perspectiva investitiilor pentru securizarea frontierelor (aproximativ 1 miliard euro), respectiv a perceptiei oficialilor europeni ca frontiera romaneasca e permeabila la coruptie.
Comentarii articol (0)