Autoritatea de Supraveghere Financiara, blocata politic, scrie adevarul.ro.
Infiintarea ASF a fost amanata cu o luna pentru ca partidele nu au stabilit inca cine vor fi cei 17 sefi ai institutiei care va controla o piata de 20 de miliarde de euro, adica asigurarile, pensiile si bursele. Dupa ce in decembrie au stabilit infiintarea „de urgenta“ a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), pana la 15 martie, guvernantii amana acum termenul cu o luna. Motivul?
Ultima moda in munca la negru: angajatorii fac lucruri trasnite, scrie capital.ro.
In 2012, numarul firmelor sanctionate pentru munca fara forme legale a scazut cu 40%. In joaca de-a soarecele si pisica cu inspectorii de munca, angajatorii au ajuns sa fie mai creativi ca niciodata. Scaderea este cea mai abrupta inregistrata de Inspectia Muncii in ultimii ani. Iar motivele sunt simple si in directa legatura cu actuala legislatie a muncii, intrata in vigoare in urma cu doi ani.
Bancher personal? Unde isi investesc averile romanii bogati, se intreaba dailybusiness.ro.
Piata de private banking in Romania este inca in formare, existand cateva mii de persoane bogate care au un bancher personal, care le indruma spre cel mai avantajos mod de a-si plasa economiile. Vezi cat si in ce investesc acesti clienti. Clientii de private banking sunt persoane importante, care gestioneaza o anumita afacere, sunt persoane foarte ocupate, care doresc sa aiba acces la un serviciu foarte serios care sa le poata proteja averea, sa le dea siguranta, posibilitatea sa-si continue activitatea pe care o au in mod curent.
Companiile care au reusit sa invinga criza, informeaza evz.ro.
Dacia, companiile din energie, retailerii alimentari, firmele din segmentul IT&C au reusit sa castige sume impresionante chiar si in timpul recesiunii. Prin exemplul propriu, aceste companii ar putea incuraja alti antreprenori sa dezvolte business-uri de succes, spun analistii. In 2011, in topul primelor zece cele mai rentabile companii, patru locuri sunt ocupate de companii din petrol si energie.
Jurnalul.ro: Investitorii pot achizitiona, de azi, dosarul de prezentare la licitatie pentru privatizarea Postei.
Investitorii interesati de preluarea unui procent de 51% din Compania Nationala Posta Romana (CNPR) pot achizitiona, incepand de luni, pentru suma de 50.000 de euro, dosarul de prezentare la licitatie, conform anuntului de privatizare a CNPR publicat in presa locala si internationala. Statul roman intentioneaza sa selecteze un investitor care va prelua 51% din companie prin majorare de capital social.
Cea mai mare dauna platita pe o polita RCA: 2 milioane de euro, titreaza zf.ro.
Cea mai mare despagubire achitata anul trecut in contul unei polite de raspundere civila auto (RCA) s-a ridicat la aproape 2 mil. euro, iar aproape fiecare asigurator de talie mare a ajuns sa aiba la activ plati de sute de mii de euro, potrivit datelor transmise de companii la solicitarea ZF.
Comentarii articol (0)