Raport SAR: Romania s-a prefacut ca respecta acordul FMI, cu permisiunea FMI, titreaza adevarul.ro.
Romania nu a implementat niciuna din sugestiile FMI si doar a mimat reforma economica in perioada 2009-2012. Aceasta e concluzia la care ajunge economistul Florin Citu in urma analizei prezentate in raportul SAR. Raportul de Analiza si Prognoza al Societatii Academie Romane (SAR) pe anul 2013 va fi lansat joi, ora 14. 00, la sediul Reprezentantei Comisiei Europene din Bucuresti. Raportul demonstreaza ca in Romania nu a avut loc o consolidare fiscala si nici austeritate, in acceptiunea clasica a celor doua concepte si considera ca evaluarea acordului de catre FMI ca un succes nu are acoperire.
Misterioasele cai ale rambursarii anticipate, scrie capital.ro.
Rambursarea anticipata pare foarte simpla cand intrebi la ghiseu, dar se dovedeste incredibil de alambicata atunci cand ajungi sa o pui in practica. Diana T. are un credit contractat de la una din cele mai mari banci din Romania. Diana este o persoana destul de familiarizata cu produsele bancare. Cu toate acestea, si-a prins urechile cand a incercat sa faca prima rambusare anticipata partiala la creditul sau cu dobanda variabila, in conditiile in care credea ca operatiunea este simpla ca buna ziua.
De doua ori mai multe executari silite in 2013. Topul celor mai afectate judete, informeaza dailybusiness.ro.
Numarul anunturilor de bunuri executate silit se va dubla in 2013 comparativ cu 2012, dupa ce anul trecut a cunoscut o crestere similara, reiese din statisticile realizate de un portal de executari silite. Astfel, Executari.com estimeaza ca in acest an numarul bunurilor executate silit va ajunge la peste 16.000, dupa ce, in 2012, acest numar a fost de 8.395, iar in 2011 a fost de 4.237.
Evz.ro: Romani, va asteapta noi impozite!
Guvernul pregateste impozitul pe drepturi litigioase, forfetarul si chiar „impozitul pe caine”. TVA redus la alimente mai asteapta. Veniturile bugetare au scazut mult in ianuarie, din cauza economiei slabite. Asa incat, guvernului nu ii raman decat doua solutii pentru a se incadra in tinta de deficit public: scaderea cheltuielilor si cresterea veniturilor, adica noi taxe. Cateva anunturi au fost facute deja.
S-au scumpit legumele. Urmeaza painea. Conservele si combustibilii se afla in topul cresterilor de preturi la alimente in februarie, relateaza jurnalul.ro.
Preturile de consum au crescut cu 0,34% in februarie fata de ianuarie, din care combustibilii s-au scumpit cu 1,3%, iar legumele cu aproape 3%, potrivit Institutul National de Statistica (INS). Cel mai mult s-au scumpit cartofii, al caror pret a crescut cu 3,98%, fasolea boabe si alte leguminoase cu 2,98%, legumele si conservele din legume cu 2,33%, iar fructelor proaspete cu 1,13%. Au avut loc si scaderi de preturi la uleiul comestibil cu 0,69%, miere de albine cu 0,3%, lapte de vaca cu 0,16%, zahar cu 0,11%, citrice si alte fructe meridionale cu 0,05%, conserve din carne cu 0,01%.
Ce-i asteapta pe bugetari: Concedieri sau taieri salariale, se intreaba romanialibera.ro.
Prim-ministrul cere ministrilor sa reduca cu 15% cheltuielile cu bugetarii. Cum anume, e treaba acestora. Masura, ce va presupune pensionari fortate sau disponibilizari, vine la doar 3 luni dupa ce premierul se laudase cu reintregirea salariilor. Desi initial dadea asigurari ca reducerea de 15% a cheltuielilor de personal de la stat va viza doar banii tocati inutil, in special pe deplasari si sinecuri politice, premierul a revenit duminica si a recunoscut ca sunt vizate si posturi.
Comentarii articol (2)