Romania, incotro?! Patru din 10 romani apti de munca nu au nicio ocupatie. Din patru tineri doar unul lucreaza, titreaza adevarul.ro.
Mai mult de 6,5 milioane de persoane apte de munca nu lucreaza nicaieri si doar unul din patru tineri este activ pe piata muncii. Jumatate de milion de romani lucreaza part-time. Din totalul de 16,68 milioane de romani care formeaza populatia apta de munca (15-74 de ani), 9,26 milioane sunt persoane active, 6,72 milioane sunt inactive si 701.000 sunt someri, potrivit ultimelor raportari centralizate la Institutul National de Statistica (INS).
Capital.ro: Despagubirile repornesc, dar procesul va fi de durata.
Asumarea raspunderii Guvernului pentru noua lege a retrocedarilor este suficienta doar pentru a pune in vigoare reglementarea, insa aplicarea legii, in forma actuala, va fi anevoioasa si foarte complexa. Guvernul Ponta si-a asumat raspunderea pentru legea retrocedarilor. Fortat de solicitarile Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care s-a saturat de judecarea plangerilor pe aceasta tema din partea romanilor, Executivul a decis sa dea cat mai repede o lege care sa reglementeze viitorul despagubirilor fostilor proprietari.
Am ajuns sa traim pe datorie. Marele pericol care ameninta Romania, informeaza dailybusiness.ro.
Autoritatile se lauda cu cresterea economica din 2012 si cu incasarile record din exporturi, dar in realitate, am ajuns sa traim pe credit. Din 2008 si pana in prezent, Romania a imprumutat peste 40 mld. euro, astfel ca datoria publica a depasit, in februarie, 80 mld. euro. Datoria publica a Romaniei a crescut in ultimul an cu 3,1% din PIB, la 37,8%, indica Biroul european de statistica Eurostat. La prima vedere, daca ne comparam cu alte state din UE, stam destul de bine la capitolul datorie publica. Potrivit datelor BNR, avem de platit in total 80,7 miliarde de euro, ceea ce reprezinta 37,8% din produsul intern brut.
Cum se calculeaza pretul benzinei si motorinei, se intreaba evz.ro.
Taxa pe valoarea adaugata si accizele reprezinta cea mai mare pondere din pretul final al combustibililor. Benzina si motorina fac parte din produsele cu cele mai fluctuante preturi. La cateva zile vedem scazand sau crescand preturile la pompa si ne mira evolutia rapida. Cum se explica? Potrivit specialistilor Rompetrol, exista cel putin patru elemente care intra in componenta pretului la combustibili. Fiecare dintre acestea variaza periodic, ceea ce modifica automat pretul final.
Banii clientilor Bank of Cyprus Romania, blocati inca doua zile, scrie jurnalul.ro.
Banca Centrala a Republicii Cipru (BCC) a decis prelungirea suspendarii operatiunilor sucursalei din Romania a Bank of Cyprus (BoC) cu inca doua zile, respectiv 23 si 24 aprilie, Banca Nationala a Romaniei primind o notificare in acest sens, conform unui anunt publicat pe site-ul BoC. In cele doua zile clientii pot folosi in continuare retelele ATM, iar pentru necesitati deosebite pot contacta call-center-ul sucursalei BoC din Romania.
Sova si Fenechiu isi impart concesiunile de autostrazi pe principiul „una mie, una tie“, relateaza romanialibera.ro.
Haosul instalat la finele anului trecut in infrastructura rutiera, prin divizarea Companiei de Drumuri in doua entitati, subordonate unor ministere diferite, continua. Guvernul a hotarat transferul proiectului autostrazii Iasi-Targu Mures-Campia Turzii la Transporturi, in pofida faptului ca acesta nu mai are ingineri in drumuri. Proiectul autostrazii Iasi-Ungheni nu va mai fi realizat de catre Departamentul Proiectelor de Infrastructura si Investitii Straine (DPIIS) , condus de Dan Sova si care are in subordine Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), ci de catre Ministerul Transporturilor, subordonat ministrului Relu Fenechiu.
Comentarii articol (1)