Mai mult, cercetatorii au descoperit ca, cu cat copiii fac mai multe puzzle-uri, cu atat par sa fie mai buni la matematica.
Un studiu efectuat pe 53 de parinti si copiii lor cu varste cuprinse intre doi si patru ani a documentat la fiecare patru luni felul in care se jucau cei mici.
La sase luni dupa ce copiii au implinit patru ani, au reusit sa duca la bun sfarsit o sarcina spatiala ce a presupus sa roteasca mental forme bidimensionale. Dupa ce s-au luat in calcul anumite variabile de genul: veniturile parintilor, educatia lor si vocabularul folosit, copiii care s-au jucat cu puzzle-uri au reactionat mult mai bine la sarcina spatiala decat cei care nu au facut puzzle-uri.
Baietii, fetele si aptitudinile matematice
Acelasi studiu a aratat ca baietii tind sa faca puzzle-uri mai complicate decat fetele. Cu toate acestea, e posibil ca diferenta sa fie cauzata de faptul ca parintii au optat pentru astfel de jocuri dificile pentru baieti si nu pentru fete.
Conform specialistilor, faptul ca baietii sunt mai descurcareti decat fetele este, cel mai probabil, doar un stereotip, lucru ce e posibil sa fi dictat si alegerea parintilor pentru anumite tipuri de puzzle-uri pentru copii lor.
Nivelul de dificultate ale puzzle-urilor e posibil sa fie motivul pentru care parintii tind sa relationeze in acest sens mai mult cu baietii. Parintele trebuie sa isi ajute copilul aflat in impas, asa ca se implica mai mult.
Parintii, insa, ar trebui sa aleaga puzzle-urile copiilor in functie de aptitudinile si nivelul lor de dezvoltare, nu in functie de sex.
Comentarii articol (2)