Banca Centrala Europeana: dobanda de politica monetara ar putea scadea sub zero, titreaza adevarul.ro.
Banca Centrala Europeana ar putea reduce rata dobanzii pe care o plateste depozitului bancar sub zero, pentru a incuraja dezvoltarea in regiunile afectate de recesiunea economica, potrivit declaratiilor unui oficial. Comentariile facute de Ignazio Visco, conducatorul Bancii Centrale Italia, sugereaza ca se vor lua masuri mai indraznete pentru a scapa Europa de problem economice, informeaza „L.A. Times“.
Cel mai bine platite job-uri din industria farma autohtona, relateaza capital.ro.
Cei mai multi bani din industrie sunt concentrati in afacerile companiilor farmaceutice, care formeaza in Romania o piata de 2,6 miliarde de euro, cu o perspectiva de crestere pentru acest an cu 1,5%. Poate cea mai importanta si numeroasa divizie a acestora este formata din reprezentantii medicali, care sunt interfata dintre companiile producatoare de medicamente si medici sau farmacisti.
Dailybusiness.ro: Imprumuturile neperformante afecteaza economia si amana reluarea creditarii.
Sistemul financiar romanesc se confrunta poate cu cele mai importante provocari din istoria sa. Printre factorii negativi se numara si cresterea creditelor neperformante care afecteaza atata bancile, cat si economia tarii. Gordon W. Johnson, presedintele EM Advisors LLC, a declarat marti ca rata ridicata a creditelor neperformante pune o presiune in piata si stagneaza creditarea, afectand astfel si economia.
De ce nu mai sunt bani la Posta Romana, se intreaba romanialibera.ro.
Mii de salariati ai Companiei Nationale Posta Romana au declansat conflicte de munca in tara sau au intrerupt pur si simplu lucrul nemultumiti de faptul ca le vor fi reduse salariile. Mai mult, liderul de sindicat Matei Bratianu a anuntat ca Posta Romana ar putea sa disponibilizeze in acest an 4.000 de salariati din cei 32.000, ca urmare a scaderii volumului de prestatii postale. Cum a ajuns, totusi, cea mai mare societate de profil din Romania, cu peste 7.000 de oficii postale, in aceasta situatie critica?
Chevron nu are voie sa caute gaze de sist in ariile protejate, orase si zonele locuite, informeaza jurnalul.ro.
Ministrul Mediului, Rovana Plumb, spune ca lucrarile de explorare a gazelor de sist in Vama Veche, Costinesti si Barlad vor ocoli ariile protejate si vor asigura o distanta de cel putin un kilometru de la tarmul Marii Negre, fiind interzisa forarea in orase sau zone locuite, in apropiere de obiective turistice sau culturale, arii protejate prin legislatia in vigoare. Potrivit ministrului Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, in cazul celor doua perimetre (Vama Veche si Costinesti) pentru care a fost acordata autorizatia de explorare a gazelor de sist, primii doi ani vor fi rezervati pentru prospectiune, operatiune care implica cercetare geologica si de risc seismic.
Comentarii articol (1)