Medierea are o pondere de peste 60% in cauzele solutionate prin metode alternative de solutionare a conflictelor fiind cea mai uzitata modalitate de solutionare a conflictelor in afara salii de judecata. edierea si profesia de mediator au fost reglementate prin adoptarea Legii nr. 192/2006, pornindu-se de la ideea ca medierea constituie una dintre temele importante ale strategiei de reforma in justitie, fiind o prioritate in cadrul Planului de actiune pentru implementarea Strategiei de reforma a sistemului judiciar 2005-2007. Prin adoptarea legii s-a urmarit reducerea volumului de activitate a instantelor si in consecinta degrevarea acestora de cat mai multe cauze, incercandu-se cresterea calitatii actului de justitie prin satisfacerea intereselor partilor.
Scopul cursului:
- Sa asigure participantilor pregatirea necesara in domeniul medierii in vederea autorizarii acestora ca mediatori profesionisti.
- Sa ofere participantilor tehnici de comunicare, negociere si abordare a conflictelor pe calea medierii.
Ce ofera participantilor:
- O programa de curs in conformitate cu Standardul de Formare a Mediatorului.
- O dezvoltare interactiva a abilitatilor de mediere.
- Studii de caz, seminarii practice si oportunitati pentru discutii de grup.
- Metode pentru pregatirea si analiza medierii.
- Tehnici de abordare a medierii in vederea solutionarii conflictului.
- Suport de curs.
- Conditii optime pentru desfasurarea cursului si invatare.
- Organizarea examenului de absolvire a cursului de formare a mediatorilor profesionisti.
Cost :
Costul cursului este de 3000 lei (include taxa de examinare). Plata taxei de curs se va efectua in contul Asociatiei Centrul de Mediere Craiova RO 76 RNCB 0134 0416 4579 0001 deschis la BCR CRAIOVA, pe baza facturii emise de Centrul de Mediere Craiova.
Loc desfasurare curs: Bucuresti.
Durata cursului: 2 saptamani (80 de ore de formare)
Finalizarea cursului:
La sfarsitul perioadei de curs, fiecare participant primeste un Certificat de participare insotit de o Adeverinta care atesta, in detaliu, parcurgerea etapelor programului de instruire.
Formator
Elena-Adina Nica este avocat, mediator si formator in domeniul medierii. In anul 2003 absolva un curs de formare a mediatorilor profesionisti, organizat la Gura Vaii, jud. Mehedinti de catre Ministerul Justitiei, Ambasada SUA si Baroul Dolj.
In anul 2003 Elena-Adina Nica si-a inceput activitatea ca si mediator in cadul Centrului de Mediere Craiova infiintat prin ordin al Ministrului Justitiei pe langa Judecatoria Craiova si Tribunalul Dolj si finantat de Ambasada SUA.
De asemenea este membru fondator al Asociatiei Centrul de Mediere Craiova si director al Departamentului de Proiecte si Promovare.
Asociatia Centrul de Mediere Craiova:
Centrul de Mediere Craiova a fost initial infiintat ca centru pilot prin Ordinul numarul 1391/C/2003 din 21.05.2005 al Ministerului Justitiei, cu scopul de a testa medierea ca modalitate de solutionare a conflictelor in Romania, in cazurile reale referite de instantele judecatoresti. Ca urmare a cursurilor desfasurate in Craiova, s-au infiintat centre de mediere in fiecare judet, care s-au constituit ulterior in Uniunea Centrelor de Mediere din Romania.
Pentru inscriere si detalii :
Andreea Mioara FILIP
0727-934.444
mioara.gheorghe(@)yahoo.com