Astfel, Directia de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei a explica, intr-un punct de vedere formulat ca urmare a unei solicitari, ca Politia de Frontiera Romana nu solicita conducatorului auto documente din care sa reiasa raporturile juridice dintre acesta si proprietarul mijlocului de transport.
Practic, politistii de frontiera nu vor solicita conducatorul auto nici procura, nici contract de comodat. Singurele acte pe care ei le verifica sunt
- permisul de conducere al soferului aflat la volan,
- asigurarea de raspundere civila auto si
- certificatul de inmatriculare a masinii (la acest document fiind vizata rubrica referitoare la valabilitatea inspectiei tehnice perioadice a autoturismului).
"La iesirea din tara sunt aplicabile conditiile privind admiterea vehiculelor in circulatie pe drumurile publice, statuate de O.UG. 195/2002 si Conventia asupra circulatiei rutiere, care stabilesc ca autoturismele aflate in circulatia intemarionala trebuie sa fie inmatriculate, asigurate pentru raspunderea civila corespunzatoare din punct de vedere tehnic, iar conducatorul auto trebuie sa detina un permis de conducere valabil, corespunzator categoriei respective de vehicul", precizeaza Directia de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei in punctul de vedere formulat.
Puteti consulta atasat raspunsul oficial al Politiei de Frontiera.
Atentie! Acesta este un articol republicat. Articolul initial a aparut in mai 2013, insa prevederile mentionate de institutie in raspunsul mentionat nu au fost modificate astfel ca sunt in continuare actuale si se aplica in aceeasi forma.
Comentarii articol (59)