Institutul de Statistica explica avansul economic de 0,5% in trimestrul al doilea: cresteri in agricultura, industrie, export si consum al administratiei publice, titreaza adevarul.ro.
Produsul Intern Brut (PIB), estimat pentru al doilea trimestru din 2013, a fost de 154,29 miliarde de lei (35 de miliarde de euro) in preturi curente, in crestere cu 0,5% fata de primul trimestru al acestui an, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS). Avansul a fost determinat de cresterile inregistrate in agricultura, industrie, exporturi si in consumul administratiei publice.
Romania, tara buna de muls. De ce ne vindem resursele si nu le exploatam?, se intreaba dailybusiness.ro.
Romania are nevoie de un manager privat. Un "baiat destept" care sa vina cu o strategie din care sa mai si castigam, nu sa fim, aproape tot timpul, "vaca de muls" a intereselor straine. In loc sa stimulam productia autohtona, ne vindem resursele si irosim banii pe sustinerea unui sistem birocratic si corupt. Cum am ajuns in aceasta situatie ? Intrebati politicienii din ultimii 23 de ani.
Privatizarea CFR Marfa ascunde multe semne de intrebare, informeaza evz.ro.
Asa cum se prezinta evenimentele, este foarte posibil ca privatizarea CFR Marfa sa esueze si sa constituie doar o modalitate de a da impresia forurilor europene ca guvernantii isi fac treaba. Gruia Stoica, dupa toate probabilitatile, nu va avea nimic de pierdut si nu va plati nicio penalizare. Politicienii USL au reusit performanta de a nu isi asuma nicio raspundere.
90% din intreprinzatorii mici si mijlocii din Romania se autofinanteaza mai bine de la prieteni decat de la banca, relateaza romanialibera.ro.
In ciuda declaratiilor pompoase facute de bancheri, care afirma ca se concentreaza pe finantarea mediului de afaceri, IMM-urile din Romania fac rost de bani tot de la rude sau prieteni, ori se autofinanteaza, in conditiile in care contractarea unui credit continua sa fie o adevarata aventura.
Capital.ro: Polita RCA s-a scumpit cu 40% in trei luni. Ce urmeaza?
La finele lunii iunie, prima medie la politele RCA vandute de cele mai mari societati de asigurare din Romania era de 285 de lei, cu 110 lei mai mult decat la sfarsitul lunii martie. Polita de raspundere civila auto a fost vanduta, pe medie, cu 110 lei mai scump decat in martie, arata un calcul Capital bazat pe datele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania(UNSAR). Procentual, vorbim despre o crestere cu 40% in doar trei luni.
Comentarii articol (0)